Gradul de îndatorare din SUA, URIAŞ. Nu s-a mai văzut aşa creştere de 14 ani

Fotografie creată de Nout Gons, de la Pexels
Fotografie creată de Nout Gons, de la Pexels

Consumatorii casnici din SUA s-au îndatorat şi mai mult în 2021. Este cel mai rapid ritm de îndatorare din ultimii 14 ani. 

Consumatorii americani și-au mărit gradul de îndatorare în 2021 în cel mai rapid ritm din ultimii 14 ani, deoarece s-au împrumutat mai mult pentru a-și permite case, mașini și alte bunuri care devin din ce în ce mai scumpe, potrivit unui raport publicat marți de Rezerva Federală din New York.

Conform Reuters, datoria totală a gospodăriilor a crescut cu 1.000 de miliarde de dolari anul trecut, marcând cea mai mare creștere a datoriei globale din 2007 încoace, potrivit raportului trimestrial al Rezervei Federale din New York privind datoriile și creditele gospodăriilor.

Soldul total al datoriei este acum cu 1.400 de miliarde de dolari mai mare decât era la sfârșitul anului 2019.

"Soldurile agregate ale creditelor ipotecare și auto nou deschise au crescut puternic în 2021, în linie cu creșterile prețurilor la case și mașini", a declarat Wilbert Van Der Klaauw, vicepreședinte senior la New York Fed, într-un comunicat.

Creditele ipotecare, în valoare de peste 4500 miliarde de dolari în 2021

Peste 4.500 de miliarde de dolari în credite ipotecare au fost angajate în 2021, atingând un maxim istoric pentru baza de date care datează din 1999. Soldurile creditelor ipotecare au crescut cu 258 de miliarde de dolari în trimestrul al patrulea, ajungând la 10.930 de miliarde de dolari la sfârșitul lunii decembrie.

Acordarea de credite auto a revenit la tendințele anterioare pandemiei, dar valoarea împrumuturilor a crescut ca răspuns la creșterea prețurilor la mașini, au precizat cercetătorii Fed New York.

Ca un semn că oamenii revin la obiceiurile de cheltuieli de dinainte de pandemie, soldurile cardurilor de credit au crescut, de asemenea, cu 52 de miliarde de dolari în trimestrul al patrulea. Aceasta a marcat cea mai mare creștere trimestrială observată în istoria datelor, dar soldurile cardurilor de credit sunt încă cu 71 de miliarde de dolari mai mici decât la sfârșitul anului 2019.

Utilizarea cardurilor de credit crește de obicei în trimestrul al patrulea, deoarece oamenii fac achiziții de sărbători, dar creșterea ar putea reflecta, de asemenea, prețuri mai mari pentru bunuri și servicii, au declarat cercetătorii, conform Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel