Elena Costea, doctor în Științele Comunicării și DJ DOX au fost prezenți la Interviurile DCNews cu Val Vâlcu și au discutat despre cultura hip-hop.
Tema de cercetare a lucrării de doctorat a Elenei Costea a fost cultura hip-hop, despre a vorbit alături de DJ DOX. Cei doi au discutat despre cele patru ramuri ale hip-hop-ului, adică DJ-ing, MC-ing, graffitti și breakdance, respectiv despre impactul lor social.
DJ DOX a precizat faptul că „nu orice mâzgâlitură este un graffitti", deci o formă de artă. Mai mult decât atât, DOX amintește faptul că diverse entități publice au încurajat această formă de artă, într-un cadru legal.
„Nu orice mâzgâlitură e un graffitti, ca să ne înțelegem din start. De exemplu, în Iași și în alte orașe din România s-au făcut diverse sesiuni pe blocuri care arătau cum arătau... Cum arată marea majoritatea a blocurilor din România. Au venit foarte mulți artiști, dintre care și artiști din afară și practic, prin desenele fiecăruia, blocul a căpătat o nuanță mai veselă. Toate acestea, la modul legal".
Elena Costea a subliniat faptul că atât graffiti-ul mainstream, cât și cel underground continuă să se manifeste în paralel.
„Graffitti-ul mainstream, dar și cel underground, ele continuă să se manifeste în paralel (...) În zonele periferice, abandonate, încă se regăsesc graffitti-uri făcute ilegal, underground, așa cum în paralel și în București se pot vedea o grămadă de murale făcute profesionist, care folosesc tehnica de graffitti" „De exemplu, CFR-ul a pus la dispoziție niște vagoane și o locomotivă tocmai în ideea asta", a completat DJ DOX.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu