Granola: rețetă de mic dejun gustoasă, sănătoasă și foarte hrănitoare

Vlăduţ, bucătarul de la „Neatza cu Răzvan şi Dani”, a prezentat o rețetă de mic dejun, mai exact granola.

Granola, un amestec din mai multe tipuri de cereale cu fructe deshidratate, nuci și semințe, se poate servi la micul dejun cu lapte clasic, iaurt, sau lapte vegetal.

Ai nevoie de:

amestec de fulgi de cereale

miez de nucă

amestec de fructe deshidratate

semințe de susan alb și negru

miere

Mod de preparare

Într-un vas mare, desfacem amestecul din fulgi de cereale. Tăiem fructele deshidratate în cuburi mici și le adăugăm peste fulgii de cereale Amestecăm, plus semințele și mierea, și le întindem într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Le dăm la cuptor pentru zece minute, la 200 de grade.

Măcinăm miezul de nucă mai grosier, sau îl tăiem la cuțit, îl adăugăm peste ingredientele din tavă și mai lăsăm totul la cuptor 10-15 minute.

O parte din granola o putem depozita în borcane închise ermetic și o putem păstra la loc răcoros, iar o parte o servim la mic dejun cu iaurt, sau lapte, adăugând și ceva fructe proaspete potrivit a1.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel