Vlăduţ, bucătarul de la „Neatza cu Răzvan şi Dani”, a prezentat o rețetă de mic dejun, mai exact granola.
Granola, un amestec din mai multe tipuri de cereale cu fructe deshidratate, nuci și semințe, se poate servi la micul dejun cu lapte clasic, iaurt, sau lapte vegetal.
amestec de fulgi de cereale
miez de nucă
amestec de fructe deshidratate
semințe de susan alb și negru
miere
Într-un vas mare, desfacem amestecul din fulgi de cereale. Tăiem fructele deshidratate în cuburi mici și le adăugăm peste fulgii de cereale Amestecăm, plus semințele și mierea, și le întindem într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Le dăm la cuptor pentru zece minute, la 200 de grade.
Măcinăm miezul de nucă mai grosier, sau îl tăiem la cuțit, îl adăugăm peste ingredientele din tavă și mai lăsăm totul la cuptor 10-15 minute.
O parte din granola o putem depozita în borcane închise ermetic și o putem păstra la loc răcoros, iar o parte o servim la mic dejun cu iaurt, sau lapte, adăugând și ceva fructe proaspete potrivit a1.ro.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu