Granturi de 200.000 de euro pentru școli pilot. Care este termenul limită până la care se poate aplica

foto: Freepik
foto: Freepik

Unitățile de învățământ din țară care vor să devină școli-pilot pentru noi curricule se pot înscrie în programul lansat de Ministerul Educației care alocă pentru aceste granturi suma de 12 milioane de euro.

Școlile interesate să testeze noi modele curriculare, cariere didactice sau management descentralizat pot aplica pentru finanțare de 200.000 de euro per proiect. Termenul limită pentru depunerea aplicațiilor este 16 iulie, în cadrul apelului „Granturi pentru unitățile de învățământ pilot” lansat de Ministerul Educației, cu un buget total de 12 milioane de euro.

Vor fi selectate 60 de școli, iar planul de pilotare trebuie implementat pe o perioadă de cel puțin un an școlar, cu respectarea termenului limită pentru finalizarea investiției, care este 31 martie 2026.

Proiectele se vor depune exclusiv online, prin platforma electronică dedicată PNRR, până în data de 16.07.2024, ora 17:00.

Ministerul Educației a propus modificări la metodologia cadru privind înființarea și funcționarea școlilor pilot, pentru a putea derula proiectele din acest apel PNRR: Statutul se poate obține pentru cel puțin un an, față de patru cât e în prezent și nu se mai precizează cum vor fi plătiți profesorii care sunt implicați în activități specifice.

Dezbaterea publică privind noul regulament pentru școlile pilot s-a încheiat pe 15 mai și ordinul de ministru ar trebui să apară în Monitorul Oficial.“Pentru anul școlar 2024-2025, selecția unităților de învățământ cu statut de unitate-pilot se va face exclusiv prin intermediul apelului de proiecte Granturi pentru unitățile de învățământ pilot, finanțat prin PNRR“, conform proiectului de ordin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel