Grăsimile trans sunt considerate de către medici a fi cel mai periculos tip de grăsimi.
Consumul ridicat de grăsimi trans este nociv pentru sănătate. Acest lucru este cunoscut de toată lumea, dar puțini știu în ce alimente le găsim, arată 20minutos.es.
Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară a arătat că grăsimile trans au efecte negative atât dacă consumăm alimente naturale, cât și dacă mâncăm alimente procesate.
Există câteva grăsimi trans care se produc natural în carnea animalelor rumegătoare (capre, oi, vaci, căprioare, antilope) dar şi în lapte, unt sau iaurt. Procentul de grăsimi trans-naturale din totalul grăsimilor din carnea rumegătoarelor este însă foarte mic, undeva între 2-5%.
În plus, grăsimile trans se pot găsi în numeroase alimente, dar mai ales în cele care sunt prăjite, precum cartofi prăjiți, gogoși, produse de patiserie, pizza, biscuiți, prăjituri, chipsuri, sticksuri sau margarină. Grăsimile trans nu sunt esențiale, deci nu sunt necesare corpului.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News