Grătarul în cimitir devine sport național - GALERIE FOTO, VIDEO

La mare, la munte, la pădure sau în cimitir. Aşa au petrecut românii de 1 Mai. Românii creează astfel o adevărată tendință, începută încă din duminica Paștelui.

Paznicii cimitirului Eternitatea din Berceni din Capitală şi-au pregătit un mic grătar pe una dintre aleile dintre morminte.

La Galaţi, grătarele s-au încins şi în cimitire. Anul acesta, duminica Paştelului Blajinilor a coincis cu 1 mai, prilej ca oamenii să întindă grătare şi mese cu de toate, inclusiv băutură, chiar printre morminte. În cimitirul Eternitatea din Galaţi, fumul de la grătare se vedea de departe.

Şi la Timişoara, romii bogaţi, veniţi de peste hotare, au împărţit pomana direct din cavouri. Au avut pregătite dinainte zeci de pungi, în care au pus fructe, carne, prăjituri şi chiar spray-uri. A fost Paştele Blahjinilor sau Paştele Morţilor.

Desigur, de la un asemenea eveniment nu puteau lipsi lăutarii. Alţi oameni, care au adus preoţi la morminte, s-au rugat, vrând-nevrând, în ritmuri de acordeon.

Dintre sutele de oameni care au călcat duminică aleile cimitirului Eternitatea din Galaţi, mai multe grupuri au ieşit în evidenţă. Au atras atenţia de departe, prin fumul pe care l-au ridicat dintre morminte.

La alte morminte, unii spuneau o rugăciune în şoaptă sau ciocneau un ou roşu. În acest timp, alţii aveau grijă ca micii şi carnea de miel să se facă bine pe toate părţile. Au fost veseli ca în zi de sărbătoare.

Citește și:

Grătare în Cimitirul Giuleşti Sârbi, în Duminica Paştelui

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel