Grațierea infractorilor ruși care merg la război. Kremlinul spune că nu există excepții și nu contează ce orori au comis

Grațierea infractorilor ruși care merg la război. Kremlinul spune că nu există excepții și nu contează ce orori au comis / Foto: Pixabay
Grațierea infractorilor ruși care merg la război. Kremlinul spune că nu există excepții și nu contează ce orori au comis / Foto: Pixabay

Kremlinul susține că pentru grațierea infractorilor ruși care merg la război nu există excepții, prin urmare nu contează dacă este vorba despre vreun caz răsunător.

Practica grațierii participanților războiului din Ucraina nu prevede excepții pentru cei condamnați pentru infracțiuni importante, a declarat reporterilor secretarul de presă al lui Vladimir Putin, Dmitri Peskov, scrie Interfax.

El a comentat informațiile conform cărora fostul detectiv al Departamentului de Control al Crimei Organizate, Serghei Khadzhikurbanov, condamnat în cazul uciderii jurnalistei Anna Politkovskaya, a fost grațiat și participă la "operațiune militară specială" din Ucraina.

Dmitri Peskov:  Nu există excepții de la această practică

Întrebat dacă Kremlinul consideră că cei condamnați în astfel de cazuri importante nu ar trebui să beneficieze grațiere, Peskov a spus: "Există o anumită practică. Din câte știu eu, nu există excepții de la această practică. Mai precis, există excepții, dar ele nu au legătură cu subiectul sau rezonanța cazului".

Solicitându-i-se să comenteze informațiile potrivit cărora un alt criminal, Vladislav Kanyus, condamnat pentru uciderea studentei de 23 de ani Vera Pekhteleva, în Kuzbass, în anul 2020, a fost eliberat nu numai de pedeapsă, ci și de plata despăgubirilor familiei femeii ucise, Peskov a spus: "Acesta nu este prerogativa mea să vorbesc în detaliu, nu pot răspunde la această întrebare".

Ce înseamnă grațierea unei persoane condamnate

Grațierea unui condamnat reprezintă acordarea unei reduceri sau anularea parțială sau totală a pedepsei unei persoane condamnate. Acest act este emis de către autoritatea competentă, de obicei un președinte sau alt oficial înalt în stat, și poate fi acordat în diverse circumstanțe.

Este important de menționat că grațierea nu este același lucru cu amnistia. Amnistia implică, de obicei, anularea completă a infracțiunii în sine, în timp ce grațierea se referă la reducerea sau eliminarea pedepsei impuse pentru infracțiunea comisă.

Procedurile și criteriile pentru acordarea grațierii pot varia în funcție de țară și sistemul legal specific. Este un subiect care poate genera dezbateri politice și sociale, deoarece ridică întrebări legate de dreptate, corectitudine și echitate în aplicarea legii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel