Gravă eroare medicală în Anglia: Un copil a murit la nouă zile după ce s-a născut, deși putea fi salvat cu ușurință.

Mai multe asistente de la un spital din Anglia sunt cercetate de autorități, după ce un copil a murit la doar nouă zile de la naștere, deși putea fi salvat cu ușurință. Părinții le acuză că ascund dovezile care arată greșelile medicale.

În anul 2008, Hoa Titcombe dădea naștere unui copil, care cântărea puțin sub trei kilograme. Din păcate , la momentul acela, femeia suferea de o infecție care s-a transmis și la nou-născut. Aceasta s-a simțit rău înainte și după naștere și a fost tratată cu antibiotice. În aceeași situație se afla și micuțul, Joshua Titcombe. Observând că ceva nu este în regulă cu fiul său, tătăl a încercat să discute cu asistentele, dar acestea i-au spus că totul este în regulă și că soția este cea de care ar trebui să se înrgijoreze.

Incompetența angajatelor l-au costat pe micuț viața. La doar o zi de când a fost adus pe lume, copilul a început să se simtă foarte rău.

”S-a făcut albastru la față și făcea spume la gură. L-am luat în brațe și am alergat cu el pe hol ca să găsesc ajutor. Mi-au spus că se chinuia să respire ”, povestește Hoa.

Copilul a fost transportat la două spitale diferite. Prima dată la un spital din Mancester, apoi la unul din Newcastle, unde a murit într-un mod îngrozitor.

Nici până în ziua de azi, părinții nu își pot explica cum de angajatele spitalului au fost atât de neglijente cu un bebeluș care, dacă era tratat la timp cu antibiotice, ar fi avut 90% șanse să supraviețuiască. De asemenea, ei acuză 11 asistente că au distrus rapoartele medicale care dovedeau greșelile lor.

Totodată, ancheta declanșată la Spitalul Furness, relevă mai multe greșeli printre care, incapacitatea de a recunoaște simptomele infecției, ignorarea părinților îngrijorați și inexactităţi în rapoartele medicale.

Tony Halsall, directorul spitalului, și-a cerut scuze pentru tragedie.

”Știu că scuzele mele nu vor alina durerea părinților. Însă vreau să se știe că am luat toate măsurile necesare ca acest lucru să nu se mai întâmple niciodată”, spus el

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel