Greșeala de a fi "părinte elicopter"

Rezultatul final pe termen lung nu este unul bun.

Atunci când copilului îi este greu să întreprindă anumite activități, unii părinți se surprind actionând instinctiv. Fac pentru el acea activitate. Intențiile lor sunt bune, însă rezultatul final pe termen lung nu este, scrie sfatulparintilor.ro.

Așa devin "părintele elicopter", adică o mamă sau un tată care oferă atenție cu ochi de vultur copilului său în fiecare aspect al vieții sale. Scopul pe care îl au, instinctiv, este să se asigure că nimic nu îl impiedică în a face bine ce trebuie să facă, iar in caz că ceva totuși asta se întâmplă, să le dea o mână de ajutor.

Această tendință de a fi "părinte elicopter" apare încă de la vârstele fragede ale copilului și în multe cazuri tind să se mențină dincolo de vârsta liceului. În timp ce părinții consideră că îi fac un favor, de fapt îi fac un rau; îl învață să apeleze la ei pentru orice mărunțis. Acest tip de părinte hiperprotector îi fură practic copilului dreptul la dezvoltarea încrederii de sine și a respectului de sine ce se dobândește din micile sau marile acțiuni pe care le are de împlinit.

CITEȘTE ȘI: Părinți de succes: Cât de mult sunt ajutați copii să învețe independența

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel