Jurnalistul Val Vâlcu a vorbit despre marea greșeală a guvernării.
Eroarea fundamentală este reprezentată de declarațiile de culoar, de parcare, de scara blocului. Cel mai recent exemplu a fost al ministrului Finanțelor Ionuț Mișa care a spus că "pilonul II de pensii se va desființa". Apoi, după ce Mihai Tudose și Liviu Dragnea au avut reacții negative pe marginea acestui subiect, Ionuț Mișa a spus că a greșit, că nu a vrut să spună ce a zis. "Nu se desființează, nu se naționalizează", a declarat ministrul Finanțelor joi după-amiaza, în momentul în care în plen se anunța votul acordat Guvernului. Liviu Dragnea l-a apărat pe Ionuț Mișa spunând că el nu este obișnuit să răspundă mai multor întrebări și probabil a răspuns la alta decât cea legeată de fondul de pensii. Așadar, după o afirmație de acest fel urmează o isterie generală, și pe bună dreptate, oamenii neînțelegând nimic din ce se întâmplă.
Se pune întrebarea de ce fac guvernanții greșeli care scandalizează segmente masive din societate. Prin astfel de declarații, miniștrii creează discuții și vulnerabilizează atât fiecare demnitar în parte, cât și guvernarea în ansamblul ei.
Greșeala aceasta a fost observată încă de la consultările făcute de Florin Iordache cu actorii din justiție, în luna ianuarie. Ei stăteau în fața Ministerului de Justiție și dădeau declarații pe trepte, la minus 20 de grade, deși există sală de conferințe, birou de presă, loc adecvat în care poți susține comunicarea, cu microfon, astfel încât să se audă întrebarea pe care o pune jurnalistul și să se audă și răspunsul. De multe ori, se întâmpla ca publicul să nu audă întrebarea și, în mod normal, face asocieri greșite.
Și Liviu Dragnea cade în capcană, răspunzând jurnaliștilor oriunde s-ar afla. Apoi urmează dezmințiri și așa mai departe. Inclusiv promisiuni de măriri de salarii au fost anunțate pe trepte. Se aruncă niște cuvinte și lumea înțelege ce vrea.
De menționat este și cazul premierului Mihai Tudose care după accidentul din Argeș, unde un camion cu militari s-a răsturnat, a făcut un tur al televiziunilor, prin telefon, pe la ora 23:30. Și de această dată, s-au creat neînțelegeri.
Din păcate, și va fi o problemă pe care o voi ridica mâine, în prima ședință de Guvern, nu înțeleg de ce după 27 ani de libertate nu putem să efectuăm un zbor de noapte, cu un elicopter, cu troliu, etc. Mi s-a spus că nu avem. (...) România nu are așa ceva, mi se pare impardonabil pentru o țară în 2017 să avem răspunsul acesta, a spus Mihai Tudose, într-o intervenție telefonică la Realitatea TV.
Apoi, a zis că nu s-a înțeles ce a vrut să spună: "Nu am vorbit de elicoptere de transport, ci de elicoptere dedicate operațiunilor de descarcerare pe timp de noapte". Declarația a fost făcută după ce o jurnalistă i-a atras atenția că: "s-a creat o dezinformare. Există un elicopter care putea zbura pe timp de noapte".
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News