Efectul Schengen: Grecia denunţă ipocrizia ţărilor UE care critică planul de securizare a graniţei cu Turcia, mai exact, Bulgaria

papoutsis
papoutsis

Ministrul grec pentru Imigrare a criticat ipocrizia statelor europene care şi-au exprimat opoziţia faţă de proiectul de construire a unei bariere la graniţa cu Turcia, pentru a împiedica imigraţia ilegală, relatează AFP.

"Este ipocrizie să critici Grecia că nu asigură securitatea graniţelor conform reglementărilor Schengen, dar în acelaşi timp să critici încercarea de a extinde supravegherea la frontiere", a declarat Christos Papoutsis, conform Mediafax. "Poate unii ar vrea ca Grecia să devină o zonă de reşedinţă pe termen lung şi un centru de triere pentru imigranţii care vin de pe întreaga planetă pentru a ajunge în alte ţări europene", a adăugat el, declarând că "Grecia nu poate suporta o asemenea povară". Papoutsis a reamintit că autorităţile de la Atena solicită revizuirea reglementărilor europene privind migraţia, care limitează procedurile de azil la ţara unde ajung imigranţii. Grecia intenţionează să construiască o barieră la graniţa cu Turcia, cu o lungime de 12,5 kilometri, o zonă pe unde pătrund în ţară cei mai mulţi imigranţi ilegali. Proiectul, care a declanşat critici în Grecia şi a fost primit cu reţinere în restul Europei, prevede şi instalarea de camere termice şi intensificarea activităţii de patrulare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel