Grecia, lovită din nou de inundații. A fost emisă stare de alertă

FOTO: captura video
FOTO: captura video

Un nou val de inundații a lovit centrul Greciei, iar auroritățile au emis stare de alertă.

Un nou val de inundații a lovit centrul Greciei, pentru a doua oară în acestă lună, orașul Volos fiind deosebit de grav afectat după ce o furtună care a avt loc luna trecută a ucis 17 persoane și a provocat pagube importante, transmite AFP, scrie Agerpres.

Autorităţile au declarat interdicţie de circulaţie pe timpul nopţii în Volos, un oraş cu o populaţie de aproape 140.000 de locuitori, în timp ce furtună Elias a atins zona, transformând străzile în râuri.

Această furtună, a doua care a lovit ţara în trei săptămâni, a provocat deja inundaţii pe insula Eubeea, în apropiere de Atena. Satele din jurul oraşului Volos au fost evacuate.

Reamintim că la începutul lunii septembrie, centrul Greciei a fost devastat de ploi torenţiale care au distrus culturi şi au ucis zeci de mii de animale într-o zonă care este inima producţiei agricole greceşti.

Ministrul Agriculturii Lefteris Avgenakis a declarat miercuri că echipele care s-au ocupat de curăţenie au eliminat deja peste 180.000 de animale şi păsări moarte, dar au rămas multe alte animale la care nu s-a putut ajunge. Au fost distruse culturi de bumbac, porumb, grâu, mere şi kiwi.

Stare de alertă în centrul Greciei

Autoritățile fuseseră plasate în stare de alertă în centrul Greciei și în insulele din apropiere, în urma prognozei de furtună.

Guvernul a declarat că estimarea inițială a pagubelor provocate de furtuna de la începutul acestei luni a depășit 2 miliarde de euro (2,1 miliarde de dolari), numai reparațiile la infrastructură urmând să coste aproape 700 de milioane de euro (735 de milioane de dolari), notează ABC News.

Greciei i s-a promis finanțare de urgență din partea Uniunii Europene și renegociază detaliile pachetelor de ajutor existente pentru a direcționa mai multe fonduri pentru a face față pagubelor provocate de incendii și inundații.

”Voi reafirma ceea ce este evident: frecvența asalturilor (meteorologice) din cauza crizei climatice este ceva ce ne obligă să integrăm protecția civilă (în răspunsul nostru)", a declarat miercuri premierul Kyriakos Mitsotakis în cadrul unei ședințe de guvern. ”Adaptarea la criza climatică este o prioritate fundamentală în toate politicile noastre.”

Citește și: Inundații după precipitațiile record din Mallorca. A fost emis cod portocaliu de vreme severă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel