Grecia se luptă pentru a doua zi cu incendiul de pe insula Kos /video

Pompierii greci continuă lupta cu un incendiu de vegetație pe insula Kos pentru a doua zi consecutiv, în timp ce sute de turiști și localnici care au fost nevoiți să se evacueze peste noapte, s-au întors la hotelurile și casele lor, scrie Reuters.

Pe măsură ce incendiul a ajuns în satul de coastă Kardamaina peste noapte, oamenii s-au refugiat într-un centru sportiv și alte locații, a declarat pentru Reuters Christos Efstratiou, guvernator adjunct pentru insulele Dodecaneze.

Incendiul s-a diminuat marți dimineață, permițând oamenilor să se întoarcă, și nu au fost raportate daune la clădiri, a spus Efstratiou. Imaginile video au arătat turiști așteptând dimineața pentru a urca în autobuzele care i-au dus înapoi la hoteluri și case închiriate.

Incendiile de vegetație sunt comune în țara est-mediteraneană. Însă vremea mai caldă, mai uscată și mai vântoasă, pe care oamenii de știință o leagă de efectele schimbărilor climatice, a crescut frecvența și intensitatea acestora. Peste 100 de pompieri, asistați de un elicopter, se luptă în continuare cu incendiul de pe Kos, pentru a împiedica reaprinderea acestuia, a spus brigada de pompieri.

Pe insula vecină, Chios, peste 170 de pompieri asistați de 36 de autospeciale și 10 aeronave încearcă să stingă un alt incendiu care a izbucnit luni după-amiază.

„Situația pare îmbunătățită pe ambele fronturi,” a spus un oficial al brigăzii de pompieri, referindu-se la ambele incendii.

Echipele de urgență, asistate de avioane care transportau apă, au luptat de asemenea marți cu un incendiu de vegetație pe insula Creta. Prim-ministrul Kyriakos Mitsotakis a avertizat săptămâna aceasta despre o vară periculoasă din cauza incendiilor de vegetație, în urma unei secete prelungite și a unor rafale de vânt neobișnuit de puternice pentru acest sezon.

Anul trecut, incendiile de pădure au ucis 20 de persoane în nordul țării și au forțat 19.000 de oameni să fugă de pe insula Rodos. De atunci, țara a folosit din ce în ce mai mult drone pentru a detecta incendiile devreme. Acum planifică să-și mărească numărul de aeronave fără pilot la 35 de sisteme și să sporească numărul operatorilor de drone instruiți de la 104 la 139.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.3.1
pixel