Grecia şi instituţiile financiare internaţionale au convenit reducerea TVA

criza grecia
criza grecia

Autorităţile de la Atena au vonvenit cu echipa de oficiali a Comisiei Europene, FMI şi Băncii Centrale Europene reducerea taxei pe valoare adăugată, pentru a obţine sprijinul politic necesar în vederea adoptării de noi măsuri de austeritate, scrie presa elenă.

Cotidianul financiar Imerisia notează, fără a preciza sursa informaţiei, că guvernul elen a primit avizul instituţiilor financiare internaţionale pentru reducerea TVA la 20%, de la 23%, pentru a câştiga susţinerea opoziţiei în parlament în vederea adoptării unor noi măsuri de scădere a deficitului bugetar, transmite Mediafax.

Opoziţia conservatoare a votat împotriva planului de bailout convenit cu un an în urmă de guvern pentru evitarea default-ului (incapacitate de plată) şi a exercitat în tot acest timp presiuni asupra puterii pentru reduceri de taxe care să revigoreze activitatea economică, argumentând că măsurile luate de executiv "sufocă" economia.

Grecia a încheiat în luna mai a anului trecut un acord cu UE şi FMI pentru un pachet de finanţare externă de 110 miliarde euro. Guvernul nu a reuşit însă să îndeplinească obiectivele de reducere a deficitului bugetar, iar riscul unui default pe datoria de stat de 150% din PIB (327 miliarde euro) este o posibilitate tot mai vehiculată în pieţe.

Citeşte şi:

Gerald Celente: Al treilea război mondial a început. După protestele din lumea arabă, revoluţiile se extind şi în Europa

Mark Mobius, Templeton Asset Management: O nouă criză financiară este iminentă

TOP 21 ŢĂRI aflate în pericol de FALIMENT. Israelul, inclus pe listă. Unde se află ROMÂNIA

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel