Grecia va oferi vizite exclusive la Acropole în afara orelor obișnuite. Biletul costă peste 5000 de dolari

Sursa: Pexels
Sursa: Pexels

Doriți să admirați Acropola antică fără aglomerația provocată de mii de iubitori de selfie-uri? Se lucrează la o soluție, dar va trebui să plătiți până la 5.000 de euro (5.500 de dolari).

Începând cu 1 aprilie 2024, Grecia are în plan să ofere tururi ghidate exclusiviste ale celei mai puternice atracții turistice pentru un număr restrâns de vizitatori bogați în afara orelor obișnuite de deschidere.

Această măsură face parte dintr-o revizuire a politicii de vânzare a biletelor pentru siturile arheologice și muzeele din Grecia, care va aduce creșteri generale începând cu aprilie 2025.

Un reprezentant al Ministerului Culturii din Grecia a declarat vineri că noul serviciu pentru Acropole se va aplica la maximum patru grupuri, fiecare cu până la cinci persoane. Costul va fi de 5.000 de euro (5.500 de dolari) pe grup, însă persoanele dispuse să acopere integral taxa pentru grup sunt binevenite să viziteze singure, potrivit Apnews.com.

Nikoletta Divari-Valakou, șefa dezvoltării resurselor culturale a ministerului, a declarat că încasările vor fi reinvestite în proiecte culturale.

"Am decis să implementăm (măsura)... pentru că există o cerere, oamenii au solicitat asta", a spus Divari-Valakou la Associated Press.

"Aceasta nu va dăuna sitului arheologic, dimpotrivă, va contribui la o promovare mai bună", a adăugat ea.

"Și veniturile vor fi reinvestite în proiecte culturale și monumente."

Vizitele cu ghizi certificați vor dura până la două ore, între 7-9 dimineața, imediat înainte ca situl să se deschidă, sau între 8-10 seara, după închiderea acestuia.

Divari-Valakou a declarat că, dacă va avea succes, programul ar putea fi extins începând cu 2025 pentru a include și alte situri majore.

Dominând peisajul urban al Atenei, Acropola și monumentele sale de marmură de 2.500 de ani - inclusiv Templul Parthenon, whose sculptures prompted a decades-old dispute with Britain — reprezintă cel mai vizitat sit antic din Grecia. În mijlocul unui val de sosiri de turiști în țară, a atras peste 3 milioane de persoane în 2022.

Presiunea celor până la 23.000 de vizitatori zilnic a determinat Ministerul Culturii în septembrie să anunțe limite la numărul de intrări și alte restricții începând cu 2024.

Un consiliu consultativ format din oficiali de rang înalt ai ministerului a decis asupra programului de vizite private în cadrul unei revizuiri a politicii de vânzare a biletelor săptămâna aceasta. Se așteaptă ca guvernul să îl aprobe formal în zilele următoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel