Greșeala care s-a făcut în cazul fetiței găsite pozitiv la canabis în Constanța

Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik

O fetiță de trei ani a fost găsită pozitiv la canabis, în Constanța.

Ce s-a întâmplat astăzi a fost un caz cu final fericit. Dar să nu uităm de anii 1990-2000 când se nășteau copii dependenți de heroină după ce mamele lor consumau stupefiante în timpul sarcinii. Bebelușii erau diagnosticați cu sevraj, altfel spus Sindromul Abstinenței Neonatale. Heroina este extrem de puternică și are un potențial ridicat de a provoca dependență chiar de la prima utilizare. 75% dintre bebelușii care se nasc dependenți de droguri sunt în pericol de moarte, conform unui studiu.

Știrea de astăzi însă a avut final fericit.

Fetița se simțea rău, așa că mama ei a dus-o la urgență. După simptome, medicii și-au dat seama că este vorba despre consum de droguri și au testat-o pe copilă, iar în urma analizelor de sânge, rezultatul a fost pozitiv pentru canabis. Fetița avea un comportament bizar, îi străluceau ochii într-un mod nefiresc și nu se putea opri din râs.

Mulți au sărit pe ideea: „să pedepsim părinții!”, iar acest lucru este o greșeală. Dar jurnalistul Val Vâlcu a spus că nu aceasta este soluția. De ce nu este bine să pedepsim părinții: Din simplul fapt că data viitoare când se va un întâmpla un astfel de incident, mama va întârzia să-și după micuțul la spital. Acum lucrurile au avut un deznodământ fericit pentru că fetița a fost dusă repede la spital. Dacă sari cu pedepse asupra părinților, data viitoare, copiii nu vor mai fi duși la spital, vor fi ținuți în casă și s-ar putea să fie prea târziu pentru ei. Ideea este ca părinții să fie ajutați, nu pedepsiți.

Anchetatorii au întocmit un dosar penal, care este coordonat de un procuror DIICOT. Polițiștii au sesizat și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Constanța, care a început o anchetă socială. Acum, fetița a fost externată și este bine.

În acest moment, pistele pe care merg polițiștii sunt: fie fetița a mâncat o bomboană sau o prăjitură cu canabis, fie a stat în preajma unei persoane care a consumat astfel de substanțe și s-a intoxicat.

Conform surselor DC News, mama fetiței este din Olanda, este căsătorită cu un cetățean român, ambii sunt navigatori, vin și pleacă cu rândul din România. Stau când sunt în țară la Lazu, județul Constanța. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel