Greșeala făcută de români atunci când au bani economisiți. Trainer financiar: Este o realitate. Asta spune foarte multe despre noi

Foto: Arhivă DC NEWS
Foto: Arhivă DC NEWS

Află în articol ce greșeală fac românii atunci când au bani economisiți.

Nu toți românii au obișnuința de a economisi bani pentru zile negre, dar și cei care fac acest lucru de multe ori comit o greșeală majoră. Andrei Zaharia, trainer financiar, spune că mulți dintre noi nu știm să ne investim banii economisiți cu greu. Se pare că majoritatea românilor cred că propria locuință este o investiție, dar de fapt nu e așa pentru că nu ne aduce mai mulți bani în portofel.

”Oamenii confundă propria locuință ca fiind o investiție. În vremurile pe care le trăim trebuie să ai o casă, nu poți să stai la cort. Dar trebuie să înțelegem că propria locuință nu este o investiție, nu este un activ. Propria locuință nu ne aduce bani, ba mai mult, ne consumă și alți bani.

Propria locuință este un pasiv necesar, pe care trebuie să ni-l asumăm. Și trebuie să îl putem susține, pentru că altfel apare presiunea financiară și stresul financiar din care nu mai scăpăm”, a spus trainer-ul financiar în cadrul emisiunii iThink cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN.

Andrei Zaharia: Economiile respective le investim, punem banii la treabă

”Noi ar trebui să câștigăm bani, o parte din bani trebuie să îi cheltuim, pentru că trebuie să trăim, ne cumpărăm anumite lucruri specifice nevoilor, mâncare, transport, casă și ne îndeplinim anumite dorințe, pentru că suntem ființe emoționale, ne mai luăm vacanță, mergem la un restaurant, ne bucurăm de micile plăceri.

Dar economiile pe care le avem după toate acestea nu le redirecționăm către a cumpăra o casă mai frumoasă și o mașină mai frumoasă imediat, economiile respective le investim, punem banii la treabă, banii aceștia să ne producă alți bani, și după ce acești bani ne-au produs alți bani, am creat un circuit financiar care ne permite să ne luăm acea casă și acea mașină mai frumoasă”, a mai spus Andrei Zaharia.

Greșeala pe care o fac românii cu banii

Astfel, potrivit acestuia, cea mai mare greșeală pe care românii o fac în momentul în care au bani puși deoparte este să-i cheltuie rapid pe anumite bunuri mult dorite.

”Este o realitate faptul că noi, ca români, când avem anumite resurse financiare, focusul nostru este pe a cheltui banii respectivi. Și nu prea îi punem la treabă, dar trebuie să găsim alte metode și soluții astfel încât să investim, să multiplicăm banii și să ne disciplinăm din punct de vedere financiar.

Suntem un popor de consumatori, unde lucrurile sunt destul de vizibile, începând de la ce mașini conduc românii, asta spune foarte multe despre noi. Pentru că vrem să arătăm că avem, să ieșim în față, să epatăm, obținem multă satisfacție din asta. Este o consecință a culturii pe care noi, ca popor, o avem”, a mai spus Andrei Zaharia în exclusivitate în emisiunea iThink cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel