EXCLUSIV  GREȘEALĂ la supermarket în pandemie. PERICOL cu distanțarea socială

Scriam săptămâna trecută despre o greșeală fatală făcută la supermarket în contextul pandemiei. Dar nu este singura! Și lucrurile sunt cu atât mai grave cu cât urmează Paștele, iar lumea se va buluci la magazin.

Cea mai enervantă greșeală pe care am observat-o când am mers la supermarket a fost la casa de marcat. Păstrarea distanței de cel puțin 1,5 m față de alte persoane este de domeniul fantasticului pentru mulți români. Deși supermarketurile au montat indicatoare pe podea în zona caselor de marcat, cei mai mulți nu le respectă. Asta este la ordinea zilei...

Dar românii mai fac o greșeală

Să zicem că intră înarmați cu mănuși, măști și păstrează și distanța regulamentară la casele de marcat, însă o dau în bară pe coridoarele supermarketului. Acolo nu țin cont de regulile de distanțare socială. De exemplu, în dreptul raftului de pâine, oamenii stau în nas în nas și pipăie pâinea pentru a o lua pe cea mai proaspătă. Și apoi trec mai departe și verifică roșiile. Și ajung la morcovi, îi iau pe cei mai frumoși, îi pun în coș, apoi își dau seama că mai în spate erau alții și mai frumoși, așa că îi iau pe cei din coș, îi pun la loc pe raft și cumpără alții. Procedeul se repetă și cu alte produse. Sigur v-ați întâlnit și dumneavoastră cu astfel de persoane.

Și stau așa, până se hotărăsc, vreme de vreo cinci minute alături de alți cumpărători care și ei, desigur, vor morcovi în același minut. Ard de nerăbdare și nu pot aștepta să termine omul, care se află în fața lor, de cumpărat morcovi, timp în care s-ar putea duce la alt raft astfel încât să revină la stand când este mai liber.

Ținând cont că vine Paștele, iar lumea își va umple coșurile de cumpărături, este bine să fiți atenți și să vă protejați de contaminarea cu noul coronavirus nu doar cu mănuși și măști. Evitați să mergeți la orele cele mai aglomerate. Și nu uitați: degeaba mențineți distanța de un metru și jumătate la casa de marcat, dacă nu o faceți și la raionul de pâine sau la oricare alt raion unde înghesuiala e la ea acasă.

VEZI ȘI: EXCLUSIV Greșeală FATALĂ la supermarket în pandemie. ORICINE o pățește!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel