Greșeala majoră pe care o fac oamenii când sunt răciți. Dr. Adrian Marinescu: Este o problemă pentru toată lumea modernă

Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/, @freepik
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/, @freepik

Dr. Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului Matei Balș, a vorbit despre o greșeală pe care o facem atunci când suntem răciți și care ne poate agrava situația. Mai mult, poate duce și la alte complicații, unele cu potențial mortal. 

Termenul „superbacterii" se referă la bacterii care au devenit rezistente la multiple clase de antibiotice, ceea ce le face mai dificil de tratat și controlat. Această rezistență la antibiotice este adesea rezultatul unei selecții naturale favorabile în urma utilizării extinse și incorecte a antibioticelor.

Când bacteriile supraviețuiesc tratamentului cu antibiotice, ele pot transmite această rezistență altor bacterii, contribuind la creșterea nivelului de rezistență la nivel global.

Există mai multe bacterii care au dezvoltat rezistență extinsă la antibiotice, lucru care provoacă îngrijorare în rândul cadrelor medicale și a oficialităților din domeniul sănătății de la nivel global. 

Dr. Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului Matei Balș, a vorbit în exclusivitate la DC MEDICAL, despre uriașa greșeală pe care o facem când suntem răciți. 

”Aceste superabacterii există peste tot. Este o problemă pentru toată lumea modernă apariția rezistenței la antibiotice. E un proces care în dinamică, din păcate, este în creștere...

Citiți mai departe pe DC Medical.ro:  https://www.dcmedical.ro/greseala-mortala-care-o-facem-cand-suntem-raciti-antibioticele_647746.html?fbclid=IwAR1ijAC96epnfwGvRBr647T-xMDs8TqPqMAuT5KwUaBdOm2IHwPZtyIgo9Y 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel