Există o greșeală majoră pe care o fac multe gospodine atunci când gătesc ciorbă.
Ciorba este o mâncarea care nu lipsește de masa românilor. Pe lângă faptul că nu îngrașă pentru că conține foarte puține grăsimi, ne hidratează datorită conținutului mare de apă și este și bogată în nutrienți, datorită legumelor. Totuși, ciorba poate fi și periculoasă în cazul în care faceți această greșeală adesea întâlnită în rândul gospodinelor. În cazul în care nu știați, pentru o ciorbă cu adevărat sănătoasă este indicat să folosiți legumele provenite de pe terenuri din agricultură ecologică.
Este o misiune foarte simplă pentru cei care trăiesc la țară și au legumele din propria grădină, dar s-ar putea să fie mai greu pentru cei de la oraș, care cumpără totul din magazine. În acest caz, dacă puneţi la fiert legume din agricultură intensivă, aruncaţi prima apă. De obicei, acolo se descarcă majoritatea chimicalelor folosite pentru solul în care au fost cultivate acestea, adică toate pesticidele și îngrășămintele folosite pentru dezvoltarea mai rapidă a legumelor, scrie divahair.ro.
Greșeala pe care toți o facem când gătim ciorbă este adăugarea leuşteanului, care nu este bun pentru toată lumea. Potrivit medicilor, leușteanul este bogat în quercetină. Acesta este unul dintre cele mai active flavonoide prezente în regnul vegetal și are o putere o acțiune anti-oxidantă foarte puternică de modulare a sistemului imunitar. Totuși, nu este indicat tuturor, scrie RomâniaTv.net. Nici bucătarii nu recomandă utilizarea leușteanului în exces. Aceștia susțin că strică gustul mâncărurilor precum ciorbe sau mâncare gătită cu pui, vită, sau legume.
De evitat sunt și concentrate de legume din comerț, folosite de multe gospodine pentru a da gust supei. Aceste produse care se găsesc de obicei pe rafturile supermarketurilor conțin mult sodiu si alte arome artificiale.
Vei obține o supa sărată și cu un gust artificial, uneori neplăcut. Cel mai bine este să folosiți legume proaspete, din grădina sau cumpărate din piață, de la țărani. Totodată, evită să pui prea multă sare. Mai bine îți adaugă fiecare în farfurie dacă simte nevoia, decât să fie ciorba prea sărată.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu