Greșeala pe care o fac românii când mănâncă sarmale. Mihaela Bilic: Renunțați la acest obicei!

Agerpres
Agerpres

Nutriționistul Mihaela Bilic vine în ajutorul celor care își doresc să păstreze silueta, dar nu pot renunța la sarmale, în special de sărbători. 

Într-o postare pe contul său de Instagram, Mihaela Bilic a explicat cum să faci din sarmale un fel de mâncare echilibrat, care să nu afecteze prea mult dieta.

„Sarmalele sunt un fel de mâncare echilibrat, care combină carnea cu cerealele și legumele, conform recomandărilor nutriționale”, spune Mihaela Bilic.

Totuși, pentru a le transforma într-o alegere sănătoasă, trebuie respectate câteva condiții:

Porția să fie de 3-5 bucăți, nu o oală întreagă.

Carnea tocată să fie din pulpă de porc, care conține mai puțină grăsime.

Să nu se adauge ulei la preparat.

Sarmalele trebuie fierte în zeamă de varză, borș sau suc de roșii.

Smântâna să fie folosită doar ca decor.

Să fie servite cu ardei iute, care ajută la stimularea metabolismului.

În plus, nutriționistul recomandă celor care vor să păstreze o siluetă de invidiat să renunțe la mămăligă și să consume sarmalele ca fel unic de mâncare la o masă. Astfel, pot beneficia de toate nutrienții din acest preparat tradițional, fără a adăuga calorii suplimentare.

VEZI ȘI: Cum să alegi cea mai bună carne pentru Crăciun

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel