Greșeala pe care o faci când scoți hainele din mașina de spălat

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @fabrikasimf
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @fabrikasimf

Iată care este greșeala pe care foarte multe persoane o fac atunci când scot hainele din mașina de spălat. 

Folosirea mașinii de spălat este una dintre cele mai importante sarcini gospodărești. A avea haine curate este esențial în viața de zi cu zi. Deși această activitate poate părea simplă, multe persoane fac o greșeală atunci când scot rufele din mașină. O mică eroare de acest tip poate crea condițiile perfecte pentru dezvoltarea bacteriilor și mucegaiului.

Mai multe studii confirmă această ipoteză, principalul motiv fiind mediul umed și cald care rămâne prins în interiorul tamburului după spălare. Așa cum a fost menționat pe site-ul Home Now, care a oferit și câteva sfaturi despre cum să eliminăm murdăria acumulată în aparat.

Aceste condiții create în mașina de spălat pot duce la acumularea de bacterii și mucegai pe haine, ceea ce, în timp, poate fi foarte dăunător pentru sănătate. Există o modalitate foarte simplă de a rezolva și preveni această problemă comună: ventilația.

Se întâmplă foarte des să lași toate rufele în interiorul mașinii de spălat pentru o anumită perioadă de timp după ce mașina a terminat de spălat. Această acțiune este complet nerecomandată. Ce ar trebui să faci este să deschizi ușa imediat ce se termină spălarea și să-l lași să se ventileze câteva minute înainte de a pune rufele la uscat.

Pe site-ul menționat s-a recomandat, de asemenea, să cureți mașina de spălat regulat. Astfel, se asigură funcționarea corectă a aparatului și o igienă bună. În plus, aceasta este cea mai eficientă metodă de a elimina mirosurile neplăcute, potrivit 20minutos.es

Cum să elimini bacteriile din mașina de spălat

Folosește un ciclu de spălare cu apă fierbinte: Efectuează un ciclu de spălare la temperaturi ridicate (60°C sau mai mult) cu un produs de curățare special pentru mașini de spălat sau cu oțet alb. Acest lucru ajută la distrugerea bacteriilor și mucegaiului.

Șterge garnitura ușii: După fiecare spălare, șterge garnitura ușii cu un prosop uscat pentru a preveni acumularea de umezeală și murdărie. Verifică și curăță orice reziduuri acumulate.

Curăță ușa mașinii: Șterge interiorul ușii cu o soluție de apă și oțet pentru a îndepărta bacteriile și murdăria.

Curăță filtrele: Verifică și curăță filtrele mașinii de spălat conform recomandărilor producătorului. Filtrele blochează particule de murdărie și detergenți care pot contribui la acumularea bacteriilor.

Lasă ușa deschisă: După terminarea unui ciclu de spălare, lasă ușa mașinii deschisă pentru a permite aerisirea interiorului și a preveni acumularea de umiditate.

Curăță compartimentul pentru detergent: Îndepărtează și curăță periodic compartimentul în care adaugi detergentul, deoarece acesta poate aduna mucegai și bacterii.

Folosește produse de curățare pentru mașini: Există produse speciale pentru curățarea mașinilor de spălat care ajută la îndepărtarea bacteriilor și a mirosurilor neplăcute. Urmează instrucțiunile de utilizare ale produsului.

Nu folosi prea mult detergent: Folosirea excesivă de detergent poate duce la acumularea de reziduuri care favorizează dezvoltarea bacteriilor. Folosește cantitatea recomandată de detergent.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel