Pastele sunt un preparat iubit de aproape toată lumea, însă cele perfecte nu sunt chiar atât de ușor de gătit. Există anumite greșeli care ne împiedică să obținem un rezultat excelent.
Pastele, de origine italiană, au călătorit în întreaga lume pentru a deveni unul dintre cele mai populare mâncăruri din toate bucătăriile. Bolognese, carbonara sau cu fructe de mare, nu există bucătărie în care să nu existe o cutie sau o pungă de paste.
Pui apa la fiert, adaugi pastele, mai testezi din când în când și când sunt gata, pui toate pastele la scurs și arunci apa în care le-ai gătit. Torni sosul deasupra pastelor și voilà! Ei bine, aproape totul este greșit.
Primul lucru este să punem apa la fiert și, odată ce face bule, punem pastele și le lăsăm să fiarbă respectând timpul indicat pe ambalaj. Când pastele sunt bine fierte, sub nicio formă nu aruncăm apa în care le-am gătit. Scoatem pastele cu ajutorul unei strecurătoare și le lăsăm pe o farfurie.
În timp ce pastele s-au fiert, am profitat de ocazie pentru a găti sosul, în care urmează să turnăm pastele.
Vom adăuga o puțin din apa fiartă, pentru a ajuta pastele să se lege mai bine. Vom rade brânza deasupra, în cazul în care rețeta ta conține brânză și voilà, pastele sunt gata.
Pastele sunt o mâncare preferată de aproape toată lumea. Sunt ieftine, hrănitoare, foarte ușor și rapid de preparat.
Reprezintă un aliment bogat în carbohidrați, dar sărac în grăsimi, deoarece, după cum a explicat Fundația Spaniolă pentru Nutriție: „Pastele sunt o sursă excelentă de energie, nu îngrașă și previne arterioscleroză", relatează 20minutos.es.
100 de grame de paste conțin:
Calorii: 375 kcal
Proteine: 12 grame
Grăsimi: 1,8 grame
Carbohidrați: 75,8 grame
Fibre: 4 grame
Calciu: 25 miligrame
Fier: 1,6 miligrame
Magneziu: 53 miligrame
Zinc: 1,5 miligrame
Potasiu: 230 miligrame
Fosfor: 180 miligrame
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu