Greșeli financiare. Mulți tineri de 30 de ani nici nu se gândesc la asta: Acum să recunoaștem... e firea umană

bani
bani

La 30 de ani, e posibil să greșim financiar? Sigur că! Inclusiv prin inacțiune. 

Adina Călin, director al Direcției Produse și Servicii Bancare din CEC Bank, a vorbit despre greșelile comune în gestionarea banilor. 

Mai întâi aceasta a vorbit despre asigurările de viață asociate creditelor. Când contractează un credit, oamenii sunt, în general, optimiști. Suma împrumutată de la bancă aduce schimbări pozitive: o locuință nouă, o mașină sau poate finanțarea unui vis mai vechi printr-un credit de nevoi personale.  Totuși, pe lângă avantajele imediate, nu trebuie să uităm de responsabilitatea care vine odată cu această decizie: banii trebuie înapoiați băncii, indiferent de ce se întâmplă cu cel care a contractat creditul. În plus, trebuie achitată și dobânda pentru fiecare rată. 

De obicei, totul decurge fără incidente. Totuși, există și riscul ca persoana care a luat creditul să întâmpine probleme de sănătate sau să fie implicată în accidente care pot duce la deces sau invaliditate, ceea ce ar face imposibilă returnarea creditului. ”Asigurarea vine cu această doză de confort pentru cel care contractează un credit. Dacă vorbim despre creditul ipotecar, la acesta se poate atașa o asigurare de viață, pentru că este o investiție pe termen lung.  În general, creditele ipotecare merg pe 20-30 de ani și, pentru a nu lăsa datorii moștenire sau, mai rău, se întâmplă ceva, să nu fie probleme pentru restul familiei, este bine să-ți cumperi și o astfel de asigurare de viață, care să fie atașată creditului” a explicat Adina Călin, la DCNewsTV, în cadrul emisiunii din cadrul campaniei DC Educația Financiară. 

În acest context, Adina Călin a explicat și greșelile în gestionarea banilor. Ea a oferit exemplul unei persoane de 30 de ani, care se gândește rareori la economiile pentru pensie. ”Acum să recunoaștem… E firea umană, nu te gândești la peste 30 de ani. Ți-e `greu. Lasă, o să mai vedem noi până atunci`. Doar că, din păcate, timpul trece destul de repede și cred că ar trebui să ne gândim de cât mai devreme” a avertizat ea. 

Vezi mai mult pe DCNEWSTV

Citește și: Vrei să stângi bani dar nu stii care e varianta corectă?

În cadrul campaniei „DC Educația Financiară”, Adina Călin, Director al Direcției Produse și Servicii Bancare din CEC Bank, a discutat despre depozite ca o modalitate eficientă de a-ți proteja economiile. 

Economisirea în lei sau valută? 

Poate te-ai întrebat, cel puțin o dată, în ce valută ar fi cel mai bine să îți păstrezi economiile. Adevărul este că nu există un răspuns simplu sau universal la această întrebare. 

Fiecare persoană are propriul „simț”, circumstanțele sale și obiectivele particulare pe care le urmărește. Totuși, Adina Călin, Director al Direcției Produse și Servicii Bancare din CEC Bank, recomandă utilizarea valutei ca metodă de protejare a economiilor, oferind câteva motive bine întemeiate pentru această alegere.  

„Prima sumă (din salariu – n.r.) ar trebui să meargă către zona de economisire, să avem un cont, fie că avem un cont de economii, fie că ne facem un depozit. Din experiența personală, am observat că funcționează mult mai bine să ne facem un depozit în... Citește mai mult aici

DCMedia Group, prin DCNews și DCBusiness, derulează, în luna august, campania DC Educația Financiară, cu rolul de a informa românii despre importanța educației financiare în gestionarea bugetului propriu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel