Mare atenţie atunci când gătiţi friptura de Revelion. Vă prezentăm cele mai frecvente greşeli pe care le fac gospodinele atunci când prepară carnea.
O greşeală frecventă pe care majoritatea gospodinelor o fac este că gătesc bucata de carne imediat după ce o scot din frigider. Dacă vrei ca friptura ta de Revelion să fie suculentă şi gustoasă, uită de acest obicei.
Cel mai bine este să lăsaţi camera la temperatura camerei timp de 20-30 de minute înainte să o pregătiţi.
O altă greşeală este că nu scurgeţi carnea de apă în momentul în care o puneţi în tigaie. Încercați să uscați carnea cu prosoape de hârtie. În acest fel, friptura de Revelion va fi mult mai gustoasă.
Mare atenţie la flacăra focului. Încercaţi să evitaţi să gătiţi carnea la foc foarte mare. Riscaţi să se ardă la exterior, iar la interior să fie crudă. Cel mai bine este să încălziți tigaia sau grătarul înainte. Carnea trebuie gătită la foc mediu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu