Tuturor ne place piureul de cartofi. Dar se poate transforma într-un eșec culinar dacă faceți anumite greșeli. Iată despre ce este vorba!
Nu trebuie să tăiaţi cartofii în bucăți de dimensiuni diferite! De ce? Este simplu! Cartofii nu se vor fierbe la fel dacă au mărimi diferite. Bucățile mari vor fi mai crude, iar bucățile mici vor fi prea fierte. Încercați să faceți părți egale.
Nu mai folosiți unt, lapte sau smântână reci! Este recomandat ca aceste ingrediente să fie la temperatura camerei. Acest lucru scade riscul de amestecare excesivă.
Nu este nevoie să amestecaţi cartofii prea mult!
Când veți amesteca smântâna, laptele sau untul, amestecați ușor până când ingredientele se combină. Nu este nevoie să le amestecaţi prea mult. În caz contrar, piureul va fi lipicios.
Un alt secret este să alegem soiurile de cartofi care conțin mai mult amidon. Datorită amidonului, piureul va fi mai cremos.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu