Toată lumea face greşeli în bucătărie, mai ales atunci când vine vorba de gătitul cărnii. Vă prezentăm câteva dintre cele mai des întâlnite.
Dezghețați carnea în cuptorul cu microunde sau la temperatura camerei: este o modalitate prin care este permisă creșterea bacteriilor. Trebuie să o faceți prin apă rece sau în frigider. Va dura ceva dar este mai sigur.
Nu tăiați carnea tocătorul de lemn, deoarece bacteriile se pot depozita în sloturi. Nu uitați să-l curățați și să-l dezinfectați întotdeauna.
Puneți carnea pe o tigaie rece: Acest lucru este greșit. Aşteptaţi să se încălzească, apoi puneţi carne. În acest mod va avea textura şi aroma potrivită.
Adăugaţi sare şi piper şi crestaţi carnea înainte de a o pune pe grătar.
Nu apăsați carnea pe tigaie sau pe grătar, dacă o veți face îşi va pierde aroma.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News