Greșeli pe care oamenii le fac frecvent și care cauzează disconfort pisicilor

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @master1305
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @master1305

Ca stăpân, s-ar putea să faci unele greșeli, fără să știi, cauzând disconfort pisicii tale. Află care sunt lucrurile pe care le urăsc pisicile! 

Pisicile urăsc să se simtă singure

Contrar credinței populare, pisicile nu sunt animale solitare! Este adevărat că poți lăsa o pisică singură pentru perioade mai lungi decât un câine, dar pisicile tânjesc după atenție, companie și iubire la fel ca orice alt prieten blănos. Dacă sunt lăsate singure pentru perioade îndelungate, pot deveni agitate și pot dezvolta sentimente de anxietate și chiar depresie.

Dacă ai un program încărcat, asigură-te că aloci câteva minute în fiecare zi pentru a petrece timp de calitate cu pisica ta. Chiar și 15 minute de joacă la fiecare câteva ore o vor menține fericită și sănătoasă. 

Pisicile urăsc litierele murdare

Este important să cureți litiera pisicii tale în fiecare zi, sau cel puțin o dată la două zile, în funcție de numărul de pisici pe care le ai și de obiceiurile lor legate de utilizarea litierei. 

Menținerea unei litiere curate nu înseamnă doar curățarea zilnică. În funcție de tipul de nisip pe care îl folosești, de frecvența cu care îl cureți și de numărul de pisici din gospodăria ta, nisipul ar trebui înlocuit aproximativ o dată la două săptămâni.

Pisicile urăsc mâncarea stricată

Nu doar că mâncarea crudă sau stricată are un gust rău, dar poate să-ți îmbolnăvească pisica. Bacterii precum Salmonella și Staphylococcus pot crește în mâncarea care a fost expusă prea mult timp, mai ales în lunile mai calde.

Ori de câte ori îi oferi mâncare pisicii tale, asigură-te că verifici datele de expirare atât la mâncarea umedă, cât și la cea uscată. Dacă observi că rămân multe resturi după mesele pisicii tale, poate ar trebui să reevaluezi cât de mult trebuie să mănânce de fapt.

2. Sursa foto... (pisica-mangaiere_98316300.jpg)

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @freepik 

Pisicile urăsc medicamentele

Când te simți rău, ultimul lucru pe care vrei să-l faci este să iei un medicament cu gust neplăcut. La fel se întâmplă și cu pisica ta. Când iau medicamente, multe pisici le refuză.

Indiferent dacă pisica ta are nevoie de medicamente pentru o răceală sau infecție sau are o afecțiune cronică care necesită administrarea continuă de medicamente, este esențial să faci această experiență cât mai plăcută pentru pisică.

În primul rând, antrenează-ți pisica să se simtă confortabil când îi atingi fața și gura. Asociază aceste senzații cu ceva pozitiv, oferindu-i o mică recompensă. Apoi, stabilește un program de administrare a medicamentelor, astfel încât să știe la ce să se aștepte și când.

Pisicile urăsc mângâierile excesiv de agresive 

Dacă ai o pisică, știi că există doar anumite zone unde îți permite să o mângâi și dacă mângâi partea greșită, va mârâi, zgâria sau mușca. Pisicile pot fi extrem de sensibile la stimuli tactili, așa că este important să fii atent unde și cum le mângâi.

Pisicile se curăță pe cap și gât și nu le place deloc să fie mângâiate pe toată lungimea spatelui, așa că încearcă să te limitezi la zonele din jurul capului și gâtului. Fii atent la comportamentul și semnalele corporale ale pisicii pentru a înțelege care mângâieri sunt acceptabile și care nu.

Pisicile urăsc competiția cu alte pisici

Fie că se ceartă pentru mâncare, spațiu, jucării sau atenția stăpânilor, pisicile pot deveni geloase una pe cealaltă. Din păcate, în unele cazuri, această gelozie sau protejarea resurselor se poate manifesta ca agresiune și, în funcție de situație, ca agresiune redirecționată.

De exemplu: Dacă o pisică de casă se simte amenințată de o pisică de afară, dar nu poate să o atace, pisica de casă poate redirecționa agresiunea către o altă pisică din interiorul casei.

Pisicile urăsc zgomotele puternice 

Zgomotele puternice și agitația pot stresa pisica. Stresul cronic cauzat de zgomote puternice poate duce la o serie de probleme comportamentale și de sănătate, inclusiv frică, agresiune sau depresie, precum și pierderea părului, lipsa poftei de mâncare și toaletarea excesivă.

Poate fi dificil, dar încearcă să limitezi expunerea pisicii tale la zgomote puternice. Ține-o într-un spațiu liniștit și sigur atunci când ai musafiri sau în timpul vremii nefavorabile și evită să dai volumul muzicii foarte tare, potrivit Thesprucepets.com

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel