EXCLUSIV  Greșelile pe care le faci când îți cumperi șampon, balsam sau mască de păr: Niciodată nu vom alege un șampon potrivit doar lungimilor. Nu ne va ajuta!

foto ilustrativ pexels
foto ilustrativ pexels

Iată ce ar trebui să știi când îți alegi produsele de spălare și îngrijire a părului. 

Nicoleta Chertif, beauty influencer și pionier în promovarea produselor organice, a vorbit astăzi, în emisiunea MI-Th Influencer, moderată de Mirela Vescan, și despre alegerea produselor de îngrijire a părului. 

Aceasta afirmă că, de multe ori, vin persoane care spun că le cade părul, ceea ce poate avea o multitudine de cauze, printre care scalpul seboreic: ”Este problematic în căderea părului, iar dacă intervenim cu un șampon anti-cădere pe un scalp seboreic nu rezolvăm situația. Clientul poate spune că nu a fost corespunzător produsul sau că nu este, după ce am făcut o analiză pe ceea ce ne-a spus, nu a fost făcută o analiză de către specialist. Când analizăm scalpul sau când alegem un produs pe care să-l folosim, ne referim la scalp și alegem specific lui. Când alegem pentru lungime, alegem un produs specific lungimilor. Niciodată nu vom alege un șampon care să fie potrivit doar lungimilor, pentru că nu ne va ajuta. Scapul seboreic are, de regulă, un fir foarte uscat, este seboreic la bază, înecat în grăsime, iar lungimile sunt foarte deshidratate. Tendința este să alegem un șampon pentru hidratare, dar nu ne ajută, ba dimpotrivă”. Pe de altă parte, părul creț, prin natura lui, este deshidratat, pentru el fiind create game speciale de produse. 

În completare, Mirela Vescan spune că a fost atenționată de ce pune ulei pe păr dacă dorește hidratare. În ceea ce privește tenul, știa teoria legată de uleiuri, dar afirmă că se pare că și pe păr trebuie să există multă hidratare, apă, înainte de a aplica uleiul, care nu are apă și mai mult sigilează. 

Nicoleta Chertif a mai lămurit în baza cărei teorii trebuie să cumpărăm șamponul, balsamul și masca de păr: ”Eu recomand tot timpul să alegem șamponul specific scalpului, mască  sau balsam specific lungimilor”. 

Prin urmare, întotdeauna, când alegem șamponul nu trebuie să-l alegem gândindu-ne la firul de păr, ci la scalp, iar, pentru firul de păr, alegem balsam sau mască. 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel