Gresia are nevoie de întreținere regulată pentru a fi mereu curată.
Multe gospodine au abandonat utilizarea produselor achiziționate din magazine, deoarece acestea sunt scumpe, iar efectul lor nu este atât de impresionant.
În plus, o serie de substanțe chimice de uz casnic provoacă fisuri invizibile pe gresie. În timp, acestea devin un adevărat magnet pentru murdărie și apariția germenilor.
Mai întâi trebuie să încălzești un litru și jumătate de apă și să o torni într-un recipient. După asta dizolvă un plic de acid citric și câteva linguri de bicarbonat. Se amestecă bine și se mai adaugă aproximativ 100 ml de oțet.
Curăță vasele și tacâmurile, murdare de grăsime, cu ceai: un truc simplu care funcționează
Ulterior, trebuie să aplici produsul obținut pe o cârpă sau un burete și să-l distribui într-un strat uniform pe gresie. Se recomandă să aștepți 15 minute. Freacă bine suprafața gresiei cu un burete, apoi spală gresia cu apă curată.
Pervazul alb din plastic destul de repede capătă o culoare galbenă neplăcută.
Din această cauză, se pare că în apartament demult nu a fost făcută reparație. Dacă vrei ca și casa ta să arate îngrijită, trebuie doar să curăți pervazul ferestrei.
În primul rând, șterge praful și murdăria de pe suprafața pervazului, folosind o cârpă umedă. Apoi freacă bine pervazul cu un burete și puțin detergent de vase.
Dar asta nu este tot. Cumpără cea mai ieftină pastă de dinți cu efect de albire și tratează cu ea pervazul. Ar fi bine să te concentrezi pe petele încăpățânate. Aplică pasta și lasă să acționeze circa 30 de minute.
De ce lenjeria nouă de pat trebui spălată înainte de utilizare? Vă puteți îmbolnăvi dacă nu o faceți
După 30 de minute, pasta poate fi îndepărtată de pe suprafața de plastic. Nu uita să ștergi pervazul cu o cârpă curată. Rezultatul va fi vizibil aproape imediat.
Această metodă este potrivită și ca măsură preventivă. Dacă cel puțin o dată pe lună vei trata pervazul în acest fel, atunci acesta va fi întotdeauna alb ca zăpada.
Perdelele de baie sunt adesea uitate de noi, atunci când facem curățenie în casă. Cu toate acestea, perdelele din baie, care protejează împotriva stropilor de apă, devin rapid inutilizabile dacă nu sunt îngrijite corespunzător.
Amintiți-vă: de fiecare dată când ieșiți din cadă sau de sub un duș fierbinte să îndreptați perdeaua ca să se usuce.
Umiditatea din pliurile perdelei este un teren ideal de reproducere pentru bacterii și ciuperci. În plus, nu uitați să preveniți apariția mucegaiului pe perdea. Pentru a face acest lucru, pregătiți o soluție din apă și oțet. Turnați amestecul într-o sticlă cu pulverizator și aplicați-l pe perdea.
În cele din urmă, a treia regulă este să ții ușa băii deschisă, dacă nu ai geam. Dacă nu îți place această poziție a ușii, deschide-o măcar atunci când te culci.
Frunza de dafin este folosită în bucătărie, pentru prepararea bucatelor și a conservelor. De asemenea, frunzele de dafin se folosesc și pentru eliminarea insectelor din cutiile în care sunt depozitate cerealele și făina.
Frunzele de dafin mai au și alte proprietăți miraculoase, pe care doar puțini le cunosc. Unele gospodine dau foc unei frunze de dafin.
Aroma care se eliberează, împreună cu fumul produs de arderea unei frunze de dafin, combate mirosul de umezeală și de mucegai, inclusiv și mirosurile neplăcute din baie.
Pe lângă mirosul de prospețime, fumul frunzei de dafin are și un efect calmant. Inspirând aroma fumului de frunze de dafin, puteți ameliora stresul.
Efectul fumului de dafin, după o zi grea de muncă, este mult mai benefic decât alcoolul. Este suficient să faci asta de două ori pe săptămână și vei observa un aflux de forță, iar problemele nu vor mai părea atât de mari.
În plus, făcând acest lucru toamnă, puteți conta pe un efect de vindecare. Aroma frunzei de dafin are un efect benefic asupra sistemului imunitar, mai ales dacă cineva din casă este răcit.
Și, desigur, fumul frunzei de dafin va speria insectele nepoftite: gândacii, muștele și, odată cu ele, și o mulțime de bacterii patogene.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News