Greta Thunberg, acuzată că nu a respectat ordinul poliției, chemată în instanță

FOTO: Twitter @Greta Thunberg
FOTO: Twitter @Greta Thunberg

Activista pentru climă, Greta Thunberg, a fost chemată în instanță pentru că nu a respectat ordinul poliției de a părăsi un protest.

Activista suedeză pentru climă Greta Thunberg a fost acuzată că nu a respectat ordinul poliției de a părăsi un protest într-un port aglomerat din Suedia, la câteva luni după ce a fost condamnată pentru o infracțiune similară, transmite BBC.

Aceasta a fost amendată în iulie pentru că a refuzat să părăsească un protest pe un drum pentru transportul de petrol din portul Malmo. După verdict, Greta Thunberg și alți activiști s-au întors în port și au fost din nou îndepărtați de poliție.

Al doilea proces al ei este programat pentru 27 septembrie.

Protest la câteva ore de la condamnare

Într-o declarație, procurorul suedez Isabel Ekberg a declarat că demonstrația din 24 iulie nu a fost autorizată și a perturbat traficul.

Greta Thunberg a demonstrat în portul din sudul Suediei alături de grupul Reclaim the Future. Aceștia au încercat să împiedice intrarea și ieșirea traficului, pentru a protesta împotriva utilizării combustibililor fosili.

Protestul a avut loc la câteva ore după ce Thunberg fusese condamnată și amendată cu 2 500 de coroane suedeze (180 de lire sterline; 224 de dolari) pentru un protest în același port, la 19 iunie.

Greta Thunberg este cea mai cunoscută activistă în rândul tinerilor și care a creat un adevărat curent de susținere în lupta împotriva schimbărilor climatice.

Citește și: Activistă de mediu confruntă Greenpeace: Să renunțe la opoziția neștiințifică față de energia nucleară

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel