Greta Thunberg, amendată cu 130 de euro. De ce a fost acuzată activista din Suedia

Greta Thunberg, amendată cu 130 de euro. De ce a fost acuzată activista din Suedia. FOTO: Facebook @ Greta Thunberg
Greta Thunberg, amendată cu 130 de euro. De ce a fost acuzată activista din Suedia. FOTO: Facebook @ Greta Thunberg

Greta Thunberg a fost amendată cu 130 de euro pentru nerespectarea ordinului poliției.

Activista suedeză Greta Thunberg a fost condamnată luni, în urma unui proces desfăşurat la Malmo, la plata unei amenzi de 1500 de coroane (130 de euro) şi respectiv a unei despăgubiri de 1000 de coroane pentru nerespectarea unui ordin al Poliţiei suedeze cu ocazia unui protest organizat la jumătatea lunii iunie, în timpul căreia ea a blocat, alături de alţi activişti, portul acestui oraş, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Thunberg a fost acuzată de ”infracțiunea de nesupunere față de lege și ordine” la începutul acestei luni, după ce a participat la un protest pe 19 iunie care a blocat petrolierele într-o parte a portului Malmo.

Procurorii au declarat că protestul a provocat perturbarea traficului în Malmo. Greta Thunberg a fost acuzată pentru că nu a părăsit locul faptei atunci când poliția i-a cerut acest lucru.

Instanța a impus o amendă de aproximativ 144 de dolari, sub forma a 30 de amenzi zilnice de 50 de coroane suedeze (4,80 de dolari), potrivit purtătorului de cuvânt al Tribunalului din Malmo, arată CNN.

Thunberg a pledat nevinovată la acuzații, susținând că a acționat din ”necesitate” în contextul unei urgențe climatice, a precizat purtătorul de cuvânt.
Irma Kjellstrom, purtătorul de cuvânt al grupului de activiști Ta Tillbaka Framtiden, care a organizat protestul din iunie, a declarat că Thunberg a fost unul dintre numeroșii tineri care au blocat petrolierele.

”După ce am blocat industria care ne arde viitorul, acum am fost acuzați de infracțiune. În timp ce ni se aduc acuzații, adevărata crimă continuă în interiorul porților pe care le-am blocat”, a declarat ea pentru CNN la începutul acestei luni.

În ianuarie, Thunberg a fost reținută de poliție în timpul unui protest în satul Lutzerath, Germania, în legătură cu extinderea unei mine de cărbune. Ea a fost eliberată mai târziu în aceeași zi.

Greta Thunberg este cea mai cunoscută activistă în rândul tinerilor și care a creat un adevărat curent de susținere în lupta împotriva schimbărilor climatice.

VEZI ȘI: Mesajul Gretei Thunberg pentru români: Creați o comunitate fără ierarhii pentru a promova politicile verzi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel