Greta Thunberg donează 100.000 de euro către COVAX pentru facilitarea accesului la vaccin

Pixabay
Pixabay

Fundația Greta Thunberg va dona mecanismului COVAX 100.000 de euro, astfel încât persoanele cu acces limitat la vaccin să poată beneficia de șansa imunizării. 

Publicitate

Fundaţia Greta Thunberg va dona 100.000 de euro mecanismului COVAX, pentru a lupta împotriva "tragediei inegalităţii accesului la vaccinuri" împotriva COVID-19, denunţată de tânăra activistă de mediu suedeză, relatează AFP.

Suma, care va fi donată fundaţiei Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, va fi utilizată pentru "cumpărarea vaccinurilor împotriva COVID-19, ca parte a efortului global către un acces echitabil la vaccinuri pentru persoanele cele mai expuse riscului", a anunţat luni într-un comunicat OMS.

"Comunitatea internaţională trebuie să facă mai mult pentru a aborda tragedia inegalităţii accesului la vaccinuri", a declarat Greta Thunberg, citată în comunicat, înainte de a participa la o conferinţă de presă alături de directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Dezechilibrul poate fi corectat


"Avem la dispoziţie mijloacele necesare pentru a corecta dezechilibrul enorm care există astăzi în lume în lupta împotriva COVID-19. La fel ca în cazul schimbărilor climatice, trebuie să-i ajutăm mai întâi pe cei mai vulnerabili", a spus Greta Thunberg, care a devenit o figură centrală în lupta împotriva schimbărilor climatice.

Ea a declarat că este convinsă că mecanismul COVAX - un parteneriat public-privat între OMS, Alianţa pentru vaccinuri (Gavi) şi Cepi (Coaliţia pentru inovaţii în domeniul pregătirii pentru epidemii) care ar trebui să garanteze o distribuţie echitabilă a vaccinurilor, în special către 92 de ţări sărace - reprezintă răspunsul corect.

"Încurajez comunitatea internaţională să urmeze exemplul Gretei şi să facă tot ce poate, în sprijinul COVAX, pentru a proteja persoanele cele mai vulnerabile împotriva acestei pandemii", a declarat şeful OMS.

Țările sărace, private de accesul la vaccin



Cu toate acestea, apelurile directorului general al OMS de a împărţi dozele disponibile au avut un efect redus asupra liderilor lumii. Sub presiunea opiniei publice, mulţi dintre ei, în Uniunea Europeană şi Statele Unite, au obiective de vaccinare mult superioare celor mai urgente nevoi. Prin urmare, lipsa vaccinurilor disponibile privează ţările mai sărace de accesul la serul anti-COVID19.

Tedros Adhanom Ghebreyesus şi-a exprimat regretul că, dacă în unele ţări bogate 1/4 din populaţie este vaccinată, raportul scade la una din 500 de persoane în ţările sărace.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel