Greta Thunberg, cunoscută activistă de mediu, a anunţat că va publica o carte despre schimbările climatice.
"Am invitat peste 100 de voci proeminente din întreaga lume - oameni de ştiinţă, experţi, activişti şi autori, pentru a crea o carte care acoperă criza climatică şi ecologică dintr-o perspectivă holistică", a scris tânăra de 19 ani într-o postare publicată joi pe Twitter.
Schimbările climatice reprezintă doar unul dintre simptomele unei mai ample crize de sustenabilitate, a spus Thunberg, potrivit unui articol publicat în The Guardian.
Ea a declarat că speră că această carte va deveni un fel de lucrare de referinţă asupra diferitelor crize, strâns asociate.
Potrivit articolului, printre autori se numără specialiştii în domeniul climei Johan Rockström şi Katharine Hayhoe, precum şi economistul Thomas Piketty şi scriitoarea Margaret Atwood.
Cartea urmează să fie publicată în Marea Britanie în octombrie, scrie Agerpres.
Mai multe specii noi de animale descoperite au fost numite după personalităţi celebre ale lumii. Printre acestea, se numără Greta Thunberg, al cărei nume a fost dat unei broaşte, dar şi Donald Trump, care a botezat o... molie.
O broască descoperită în Panama a fost denumită după Greta Thunberg, cunoscută activistă pentru mediu. Pristimantis gretathunbergae a fost descoperită în 2018, iar numele ei a fost ales în urma unei licitaţii. Cel care a câştigat a vrut să onoreze lupta Gretei Thunberg pentru salvarea planetei şi a decis ca broscuţa să îi poarte numele.
Fostul preşedinte american Donald Trump a dat numele unei molii, despre care internauţii spun chiar că seamănă cu miliardarul american. Molia a fost descoperită de dr. Vazrick Nazari când se uitau la o colecţie de molii în Muzeul Entomologiei din cadrul Universităţii California, şi a fost numită Neopalpa donaltrumpi. Cercetătorii spun că molia are solzi galben deschişi şi o frizură unică, ce aminteşte de fostul preşedinte al SUA.
Şi prinţul Charles a dat numele unui animal. Ca şi în cazul Gretei Thunberg, este vorba tot de o broască, iar decizia a fost luată tot pentru a onora lupta pe care acesta o duce pentru protejarea pădurilor tropicale din toată lumea. Hyloscirtus princecharlesi, sau broasca de copac de rău, a fost descoperită de dr. Luis A Coloma în 2008.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu