Consiliul Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării (FJSC) din cadrul Universităţii din Bucureşti (UB), anunţă solidarizarea cu protestele cadrelor didactice din mediul preuniversitar, afirmând că acestea sunt legitime.
Conform Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării, mediul preuniversitar este responsabil pentru crearea unui bagaj de cunoştinţe pentru elevi, viitorii studenţi, motiv pentru care cadrele didactice trebuie să se bucure de atenţia cuvenită din partea Guvernului în materie de condiţii de muncă şi salarizare.
"Suntem cu toţii conştienţi de faptul că în mediul preuniversitar se formează viitorii studenţi ai instituţiilor de învăţământ superior şi că de îmbunătăţirea situaţiei dramatice în care se găseşte învăţământul preuniversitar depinde, în foarte mare măsură, dezvoltarea societăţii româneşti în ansamblul ei", a transmis Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, joi, prin intermediul unui comunicat de presă.
O poziţie similară faţă de solicitările profesorilor o au mai multe facultăţi din cadrul Universităţii Bucureşti, potrivit sursei citate.
"Decanul FJSC, conf. univ. dr Antonio Momoc a supus ieri (miercuri - n.r.) la vot în Consiliul facultăţii poziţia exprimată mai sus prin care FJSC se solidarizează cu punctul de vedere exprimat în cadrul UB mai întâi de comunitatea academică a Facultăţii de Litere. Membrii Consiliului Facultăţii de Jurnalism au aprobat în unanimitate propunerea. Consiliile Facultăţilor de Ştiinţe Politice, Filosofie, Limbi şi Literaturi Străine, Matematică şi Informatică, Istorie, Teologie Baptistă (din cele 19 facultăţi ale UB) au aprobat o poziţie similară", se menționează în comunicatul de presă.
Comunicatul integral al Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării
Consiliul Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, Universitatea din București, se solidarizează public cu protestele, legitime, ale profesorilor care lucrează în învățământul preuniversitar și susține poziția exprimată de colegii de la Facultatea de Litere (document anexat). Cadrele didactice care protestează pentru drepturile lor salariale și condiții decente de învățare pentru elevii lor au ieșit în stradă în litera și spiritul Legii Educației 1/2011 și în baza Legii 367/2022 privind dialogul social.
Suntem cu toții conștienți de faptul că în mediul preuniversitar se formează viitorii studenți ai instituțiilor de învățământ superior și că de îmbunătățirea situației dramatice în care se găsește învățământul preuniversitar depinde, în foarte mare măsură, dezvoltarea societății românești în ansamblul ei.
Decanul FJSC, conf. univ. dr Antonio Momoc a supus ieri la vot în Consiliul facultății poziția exprimată mai sus prin care FJSC se solidarizează cu punctul de vedere exprimat în cadrul UB mai întâi de comunitatea academică a Facultății de Litere. Membrii Consiliului Facultății de Jurnalism au aprobat în unanimitate propunerea. Consiliile Facultăților de Științe Politice, Filosofie, Limbi și Literaturi Străine, Matematică și Informatică, Istorie, Teologie Baptistă (din cele 19 facultăți ale UB) au aprobat o poziție similară.
Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării a Universității din București și-a propus încă de la înființare să fie spațiul de pregătire în domeniul Științe ale comunicării, menit să formeze profesioniști pentru industria marcom și conceput să conlucreze cu agențiile de publicitate și relații publice din piață și cu organizațiile media,, pentru a profesionaliza industriile creative și a licenția profesioniști în comunicare publică, în jurnalism și publicitate.
Viziunea FJSC este orientată către profesionalizarea presei, independența editorială, responsabilitatea și respectul față de interesul public. Etica profesională în comunicarea publică, în utilizarea noilor tehnologii, educația media și combaterea dezinformării reprezintă principiile academice și instrumentele formării profesionale prin care încurajăm o cultură politică a participării și implicării democratice.
Misiunea instituțională a FJSC este una strategică de formare a unor jurnaliști și comunicatori responsabili cu obiectivul major al protejării interesului public, al informării corecte a opiniei publice și al promovării valorilor democrației contemporane.
VEZI ȘI: Grevă profesori. Noi negocieri între Guvern și sindicatele din educație
Guvernul României și sindicatele din educație vor avea noi negocieri, joi, după ședința Executivului.
Joi, la ora 12:30, după ședința de Guvern în care se dorește aprobarea OUG privind creșterile promise pentru profesori, dar respinse de aceștia, sindicatele din educație vor purta noi negocieri cu reprezentanții Executivului.
Profesorii au anunțat, miercuri seară, că greva din educație va continua
Sindicatele din Educație au anunțat miercuri seară că oferta guvernului de a acorda câte 1.000 de lei cadrelor didactice a fost respinsă.
”Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET”, în urma consultării organizațiilor sindicale afiliate, au decis să nu accepte oferta Guvernului. Oferta a fost discutată cu sindicatele teritoriale, care la rândul lor au consultat membrii de sindicat. Majoritatea membrilor de sindicat, care sunt în grevă, a votat pentru continuarea acțiunii de protest” arată un comunicat semnat de Simion Hăncescu și Marius Nistor.
Citește continuarea pe: https://www.dcnews.ro/greva-profesori-noi-negocieri-intre-guvern-si-sindicatele-din-educatie_918342.html
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu