Sindicaliştii din Poşta Română au încetat activitatea în mai multe puncte de lucru din Bucureşti şi din ţară după ce negocierile cu reprezentanţii companiei au eşuat miercuri seară. În capitală activitatea este întreruptă în 20 de mari oficii poștale.
Conform lui Ionel Oţelea, secretar general al Sindicatului Lucrătorilor Poştali din România (SLPR) se face o centralizare a numărului de sindicalişti care participă la această formă de protest.
Oţelea a precizat că sindicaliştii vor participa la eventuale negocieri cu reprezentanţii conducerii companiei, în cazul în care vor fi invitaţi. Sindicaliştii din Poşta Română au pichetat miercuri dimineaţă, începând cu ora 10:00, sediul central al companiei, nemulţumiţi de propunerile venite din partea conducerii companiei, care condiţionează majorările salariale de concedieri.
Ce solicită sindicaliștii
Ulterior în cursul zilei de miercuri aceştia au intrat la negocieri cu directorul companiei, Alexandru Petrescu. În context, Petrescu a declarat cu o zi înainte că negocierile avute miercuri cu sindicaliştii s-au desfăşurat 'într-o notă realistă' în raport cu capacitatea companiei de a susţine creşteri salariale, iar acestora le-au fost prezentate 'mai multe variante şi ipoteze economice'.
Există un dialog intens între echipa de management şi sindicate, iar negocierile pentru soluţionarea cererilor avansate de Sindicatul Lucrătorilor Poştali din România (SLPR) sunt în curs. Discuţiile se desfăşoară într-o notă realistă vizavi de capacitatea companiei de a susţine creşteri salariale. În orice caz, principiul pe care îl propunem este că cei ce au salariile cele mai mici să poată primi cât mai mult din sumă identificată legal pentru a susţine o creştere salarială, coroborat cu alte măsuri de optimizare şi eficientizare a activităţii companiei, a precizat directorul general al Poştei Române.
În data de 27 septembrie, Sindicatul Lucrătorilor Poştali din România a organizat o acţiune de protest solicitând majorarea salariului cu 200 de lei. Aceştia au ameninţat cu încetarea lucrului la începutul lunii noiembrie în cazul în care cererea lor nu va fi soluţionată. Majorarea salarială solicitată de 200 de lei brut însemna un efort pentru companie de 5 milioane de lei lunar.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu