GREVE în Franța și Germania. Transportul aerian în Europa, AFECTAT

Traficul aerian în Europa se va desfăşura marţi cu dificultăţi din cauza a două greve separate în Franţa şi Germania, care vor paraliza mai multe aeroporturi şi vor afecta activitatea transportatorilor Lufthansa şi Air France, transmite AFP.

GERMANIA

În Germania, apelul la grevă lansat de Verdi, cel mai important sindicat al funcţionarilor publici din Germania, va face ca personalul la sol şi o parte din pompieri să înceteze lucrul pe aeroporturile din Frankfurt, Munchen, Koln şi Bremen. În aceste condiţii, compania aeriană germană Lufthansa a decis să anuleze peste 800 de zboruri, jumătate din zborurile programate pentru marţi, decizie care va afecta aproximativ 90.000 de pasageri.

Pe lângă angajaţii de la aeroporturi, în unele oraşe din Germania vor fi afectate de grevă şi serviciile de transport în comun, creşele sau serviciile de salubritate. Sindicatele funcţionarilor publici au declanşat această grevă pentru a solicita o majorare salarială de 6% pentru cei aproximativ 2,3 milioane de funcţionari publici pe care îi reprezintă. Greva care a început la ora locală 05 a.m. (03.00 GMT) urmează să se încheie la ora 6 p.m. (16.00 GMT).

FRANȚA

Şi în Franţa traficul aerian este perturbat ca urmare a deciziei companiei Air France de a anula 25% din zborurile programate, din cauza celei de şasea greve organizată de angajaţi pentru a obţine salarii mai mari. Transportatorul aerian francez estimează că va putea asigura 65% din zborurile pe distanţe lungi, 73% din cursele pe distanţe medii dinspre şi spre aeroportul parizian Roissy-Charles de Gaulle şi 80% din zborurile pe distanţe scurte spre aeroportul Orly.

[citeste si]

În paralel, Franţa s-a confruntat în ultimele zile şi cu o grevă a sindicatele de la compania naţională de căi ferate (SNCF), care protestează împotriva eliminării statului special, a deschiderii pieţei de transport feroviar în faţa concurenţei, precum şi contra transformării SNCF în societate anonimă, proces care, potrivit sindicatelor, deschide calea pentru privatizare, lucru negat de Guvernul de la Paris. Protestele angajaţilor de la SNCF ar urma să dureze 36 de zile întinse pe parcursul a trei luni şi vor o situaţie dificilă pentru cei aproximativ 4,5 milioane de călători care circulă zilnic cu trenurile SNCF.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel