Plenul reunit al celor două Camere ale Parlamentului a adoptat, vineri, bugetul de venituri şi cheltuieli pe anul 2018 al Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM).
Conform raportului comun, elaborat de către Comisia pentru tehnologia informaţiei din Camera Deputaţilor şi Comisia economică din Senat, finanţarea cheltuielilor curente şi de capital ale ANCOM se asigură integral din venituri proprii.
Având în vedere că în 2018 veniturile prognozate a se încasa sunt mai mari decât creditele bugetare programate, bugetul de venituri şi cheltuieli al ANCOM este construit cu un excedent de 28.688 mii lei. Pentru 2018, ANCOM are venituri estimate de 365.958 mii lei.
Acestea se vor realiza, în principal, din tariful de utilizare a spectrului şi din tariful de utilizare a resurselor de numerotaţie. Creşterea veniturilor cu 2,02% faţă de cele programate în anul 2017 este datorată inclusiv creşterii cursului de schimb valutar euro/lei, reiese din raportul comisiilor.
Cheltuielile totale prevăzute a se efectua în 2018, în sumă de 337.270 mii lei, includ: cheltuieli de personal (126.896 mii lei); bunuri şi servicii (67.388 mii lei); dobânzi (60 mii lei, reprezentând dobânda aferentă împrumutului extern acordat de BIRD contractat cu garanţia statului, pentru realizarea Sistemului Naţional de Monitorizare a Spectrului cu frecvenţe radio); transferuri între unităţi ale administraţie publice (10.000 mii lei); transferuri curente în străinătate către organizaţii internaţionale (1.504 mii lei). Prezent la Parlament, înainte ca plenul reunit să îşi exprime votul asupra proiectului de buget al ANCOM, Grindeanu a subliniat că această instituţie se autofinanţează. 'Noi ne autofinanţăm. (...) Pe bugetul ANCOM lucrurile sunt cât se poate de ok. E pentru prima dată când e prevăzut în buget un excedent. Lucrurile se aşază şi acolo', a arătat Grindeanu, în cadrul unei declaraţii acordate presei.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News