Grindeanu, noul președinte al Camerei Deputaților. Ciolacu: Mă bucur că a reușit să creeze o majoritate în Parlament

Facebook Sorin Grindeanu
Facebook Sorin Grindeanu

Sorin Grindeanu este noul președinte interimar al Camerei Deputaților.

Social-democratul a preluat conducerea Camerei Deputaților pentru următoarele două săptămâni. El a primit, marți, în Biroul Permanent, șapte voturi. Precizăm că reprezentanții PNL nu au votat în Biroul Permanent. Social-democratul a primit voturi inclusiv de la AUR, UDMR și minorități naționale. Pe lângă Sorin Grindeanu, a mai fost o propunere în persoana Cristinei Prună.

Reacția lui Marcel Ciolacu după ce Sorin Grindeanu a fost ales președinte interimar al Camerei Deputaților

Marcel Ciolacu a făcut un comentariu după ce Sorin Grindeanu a fost votat președinte interimar al Camerei Deputaților. ”Mă bucur că a reușit să creeze o majoritate în Parlament, astfel încât să fie președinte interimar”, a zis liderul PSD.

Pe 13 octombrie, Ludovic Orban şi-a depus demisia de la conducerea Camerei Deputaţilor, iar Florin Roman a preluat interimar funcţia pentru o perioadă de două săptămâni

Înainte de Sorin Grideanu, postul a fost ocupat, de asemenea, pentru 14 zile, de Florin Roman de la PNL.

Amintim că plenul Camerei Deputaților a adoptat, recent, hotărârea de vacantare a funcției de președinte, după demisia lui Ludovic Orban.

VEZI ȘI ALTE ȘTIRI: Ciucă și-a depus mandatul

Depunerea mandatului de premier desemnat de către Nicolae Ciucă a fost înregistrată, marţi, la Parlament, potrivit unor surse liberale.

"Vă aduc la cunoştinţă că, la data de 1 noiembrie 2021, am depus mandatul încredinţat prin decretul nr. 1064 din 21.10.2021, pentru a cere votul de încredere al Parlamentului României asupra listei şi programului Guvernului, decret publicat în Monitorul Oficial, partea I, nr. 1008 din 21.10.2021", se arată în documentul transmis de Nicolae Ciucă preşedintelui interimar al Camerei Deputaţilor, Florin Roman.

De asemenea, Nicolae Ciucă informează că scrisoarea a fost transmisă şi preşedintelui Klaus Iohannis.

Biroul Executiv al PNL a decis, luni seara, depunerea mandatului de premier desemnat de către Nicolae Ciucă şi flexibilizarea negocierilor cu toate forţele politice democratice din Parlament.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel