Gripa face ravagii în Europa. Măsuri stricte în Ungaria, decese în România

Foto: Pexels
Foto: Pexels

Cazurile de gripă sunt în creştere în întreaga Europă, iar cei mai afectaţi sunt copiii de până la 15 ani şi adulţii de peste 60 de ani. Spitalele din Franţa şi Spania raportează o creştere a numărului de internări din cauza gripei, cea de tip B fiind dominantă. 

Conform Euronews, cei mai afectaţi sunt copiii cu vârste de până la 15 ani, dar şi adulţii de peste 60 de ani. Multe spitale din Europa au instalat deja unităţi suplimentare pentru a prelua aceste cazuri şi a menţine, astfel, camerele de urgenţă mai goale. 

Dr. Jean-Luc Leymarie, din Franţa, spune că "a trecut mult timp de când am văzut o asemenea epidemie". 

"Din păcate, multe cazuri severe sunt la persoane care nu s-au vaccinat", transmite şi dr. Olivier Lucidarme. 

În Spania, situaţia e similară, iar spitalele din Catalunia şi Valencia sunt copleşite de numărul tot mai mare de pacienţi bolnavi de gripă. Iar vârful este aşteptat săptămâna următoare, cele mai multe cazuri fiind de gripă de tip B. 

Şi Ungaria anunţă o creştere a numărului de cazuri, lucru care a dus la implementarea unor măsuri mai stricte. În Budapesta, unele clinici au impus purtarea obligatorie a măştii şi a interzis vizitele în spital pentru a putea ţine sub control răspândirea virusului. Spitale din Gyor, Vac şi Debrecen au urmat şi ele acelaşi exemplu. 

În România s-au înregistrat deja decese 

În ultima săptămână, peste 4100 de cazuri au fost înregistrate, aproape dublu faţă de săptămâna precedentă. Patru decese au fost provocate de complicaţii ale gripei. Cele mai multe cazuri sunt în Bucureşti, Cluj şi Braşov. 

Oficialii din domeniul sănătăţii avertizează că numărul cazurilor ar putea creşte odată cu revenirea copiilor la şcoală şi recomandă vaccinarea ca fiind cea mai eficientă metodă de prevenţie. 

În acest sezon de iarnă, în România au fost administrate deja 1,1 milioane de doze de vaccin anti-gripal, iar medicii spun că încă mai e timp şi pentru ceilalţi să se protejeze. Pentru copiii între 2 şi 18 ani, un vaccin sub formă de spray nazal este varianta care evită injecţiile, iar imunitatea se dezvoltă în aproximativ 2 săptămâni. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2025 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel