Din comoditate sau din lipsă de timp, mulți oameni aleg să fie proprii lor medici. Astfel, cele mai complicate diagnostice sunt puse de către medici după ce pacienții s-au tratat după cum au considerat. Automedicația, în special, băuturile fierbinți sau dulci sunt doar câteva dintre cele mai întâlnite greșli în tratarea virozelor.
1. Automedicația - Este binecunoscut faptul că aproape toți românii au impresia că știu regulile din medicină și sunt convinși că își trata siguri boala. Medicamentele luate în exces, fără o consultare în prealabil cu medicul, vor genera în timp reacții nebănuite. Corpul, intoxicat de substanțe luate după ureche, nu va mai reacționa, generând rezistență la medicamentele luate greșit și atfel apar complicații.
2. Condimentele iuți - Alimentația are un rol important, accelerând tratarea virozelor. Medicii nu recomandă condimentele iuţi, precum piperul, muştarul iute sau hreanul, deoarece pot produce iritaţii ale mucoaselor. De asemenea, dulciurile împiedică organismul să lupte eficient cu virusurile, iar lactatele determină eliberarea de histamine în organism, substanţe care contribuie la agravarea congestiei nazale.
3. Lichidele dulci - Recomandarea este ca acestea să fie evitate pe cât posibil, fiindcă sunt absorbite mult mai lent decât apa și nu hidratează suficient corpul. Printre băuturile interzise în timpul gripelor se numără ceaiul verde, cafeaua, alcoolul sau ceaiul negru.
4. Ceaiuri fierbinți - O băutură fierbinte nu diminuează simptomele răcelii. Există un risc idicat de arsuri, usucă mucoasa, lucruri care favorizează apariția bacteriilor.
5. Combinarea tratamentelor naturiste cu cele tradiționale - Există o serie de interacțiuni între cele două tipuri de medicamente, cum ar fi substanțe incompatibile sau substanțe care se regăsesc în compoziția amândurora.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News