Gripa spaniolă - 1918, EXEMPLU pentru COVID - 2020. Ce s-a întâmplat atunci cu ELEVII și ȘCOLILE

Iată cum au mers elevii la școală în timpul pandemiei, ce măsuri s-au luat și cum se proceda în cazul în care se îmbolnăvea cineva. 

Nu este prima dată când liderii lumii s-au luptat să decidă dacă să mențină școlile deschise într-o pandemie, scrie CNN. În timpul pandemiei de Gripă Spaniolă, din 1918, chiar dacă lumea era un loc foarte diferit, discuțiile erau la fel de aprinse.

Acea pandemie a ucis aproximativ 5 milioane de oameni în întreaga lume, inclusiv 675.000 de americani, înainte de a se termina.

Trei orașe au păstrat școlile deschise 

În timp ce marea majoritate a orașelor își închideau școlile, trei au optat pentru menținerea lor deschisă - New York, Chicago și New Haven, potrivit istoricilor.

Deciziile oficialilor de sănătate din acele orașe s-au bazat în mare parte pe ipoteza oficialilor de sănătate publică conform cărora elevii erau mai siguri și mai bine în școală. A fost, până la urmă, apogeul erei progresiste, cu accent pe igiena în școli.

Ce se întâmpla cu elevii dacă se îmbolnăveau

Elevii nu aveau voie să se adune în afara școlii. Profesorii au verificat permanent elevii pentru orice semne de gripă, iar elevii care aveau simptome erau izolați. 

Dacă elevii prezentau febră atunci cineva de la departamentul de sănătate îi duceau acasă, iar oficialul de sănătate stabilea dacă condițiile erau potrivite pentru „izolare și îngrijire”, conform rapoartelor de sănătate publică. Dacă nu, erau trimiși la spital. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel