Griș cu lapte ca în copilărie, rețeta simplă. Desertul presărat cu amintiri. Grișul cu lapte este desertul care ne leagă, pe cei mai mulți, de copilărie. Dacă îl mai pregătea și bunica, și mai bun era. Iată rețeta simplă.
500 ml de lapte integral
50 gr gris
1-2 linguri de zahăr
1 praf de sare
1 lingură de smântână groasă
dulceaţă
vanilie
Griș cu lapte ca în copilărie, rețeta simplă. Punem laptele la fiert, adăugăm un praf de sare, zahărul (o lingură cu vârf, puteţi adăuga două linguri, dacă doriţi să fie mai dulce). Adăugăm vanilia şi aşteptăm ca laptele să dea în clocot, timp în care amestecăm uşor, cu un tel.
Vezi și: Ce să nu pui niciodată în cafea. Cea mai mare greșeală! Mulți o fac și se pot îmbolnăvi
Griș cu lapte ca în copilărie, rețeta simplă. Când laptele a dat în clocot, adăugăm grişul, în ploaie. Amestecăm, să nu se formeze cocoloaşe şi reducem focul la minim. Lăsăm să fiarbă timp de aproximativ 5 minute, până se îngroaşă. Adăugăm smântână, amestecăm din nou foarte bine.
Griș cu lapte ca în copilărie, rețeta simplă. La final, când serviţi laptele cu griș, puteţi adăuga deasupra puţină dulceaţă. Puteţi folosi fructe din compot, fructe proaspete sau uscate, coajă de lămâie sau de portocală, rom sau scorţişoară.
Vezi și: De ce să pui oțet în piure. Trucul magic al bucătarilor chefi. Rezultat fabulos!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News