Grișul cu lapte este pe placul celor mici, dar și pe placul oamenilor mari care, de fiecare dată când se răsfață cu acest "dulce" de casă, își amintesc de zilele fără griji din copilărie.
Ingrediente
- 500 ml de lapte integral
- 50 gr griș
- 1-2 linguri de zahăr
- 1 praf de sare
- 1 lingură de smântână groasă
- dulceaţă
- vanilie
Cum se prepară
Punem laptele la fiert, adăugăm un praf de sare, zahărul. Adăugăm vanilia şi aşteptăm ca laptele să dea în clocot, timp în care amestecăm uşor, cu un tel, scrie pofta-buna.com.
Când laptele a dat în clocot, adăugăm grişul, în ploaie. Amestecăm, să nu se formeze cocoloaşe şi reducem focul la minim. Lăsăm să fiarbă timp de aproximativ 5 minute, până se îngroaşă. Adăugăm smântâna și amestecăm din nou foarte bine.
La final, când serviţi laptele cu griș, puteţi adăuga deasupra puţină dulceaţă. Puteţi folosi fructe din compot, fructe proaspete sau uscate, coajă de lămâie sau de portocală, rom sau scorţişoară.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu