Griș cu lapte pane, rețetă. Cum se prepară. Grișul cu lapte pane este o încântare pentu toți, de la mic la mare. Se prepară ușor și face senzație.
● 500 ml lapte
● 80-100 gr gris
● 100 gr zahăr
● 2 ouă
● 1 lămâie
● aromă de vanilie sau 1-2 plic de zahăr vanilat
● pesmet
● ulei pentru prăjit
● zahăr pudră vanilat
Griș cu lapte pane, rețetă. Cum se prepară. Se pune laptele, zahărul, zahărul vanilat sau câteva picături de aromă de vanilie într-o crăticioara să fiarbă. Când începe să fiarbă, vărsaţi în ploaie grişul, încorporaţi şi amestecaţi cu ajutoarul unui tel. Fierbeţi la foc potrivit circa 10 minute, nu mai mult, până se întăresște grișul.
Griș cu lapte pane, rețetă. Cum se prepară. Dacă vedeţi că este cam lichid, între timp, adăugaţi puţin griș. Dacă vedeţi că s-a întărit înainte de timp, adăugaţi puţin lapte.
Griș cu lapte pane, rețetă. Cum se prepară. Trageţi de pe foc grişul, puneţi coaja rasă de lămâie şi un ou, amestecaţi bine, scrie reteculinare.ro. Pe un plan neted, presăraţi pesmet şi deasupra puneţi grișul.
Griș cu lapte pane, rețetă. Cum se prepară. Nivelaţi cu o lingură, stratul să fie înalt circa 1-1, 5 cm. Lăsaţi să se răcească bine şi apoi tăiaţi sub formă de romburi sau pătrate.
Griș cu lapte pane, rețetă. Cum se prepară. Treceţi bucăţile prin celălalt ou bătut, pesmet şi apoi frigeți-le în uleiul încins. Scurgeţi pe hârtie de bucătărie. Presăraţi cu zahăr pudră vanilat şi serviți imediat cald.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu