Griș cu lapte și dulceață, rețetă. Desertul copilăriei! Grișul cu lapte și dulceață este un desert tradițional românesc, extrem de ușor de pregătit, care te cucerește pe loc. Iată cum se prepară.
1 l lapte
100 g zahăr
100 g griș
1 păstaie de vanilie
sare
dulceață, fructe proaspete sau scorțișoară
Griș cu lapte și dulceață, rețetă. Desertul copilăriei! Într-o cratiță, amestecați laptele cu zahăr, sare, semințe de vanilie și păstaia de vanilie și aduceți laptele la punctul de fierbere.
Griș cu lapte și dulceață, rețetă. Desertul copilăriei! Scoateți păstaia de vanilie, scrie deliciousromania.com. Adăugați treptat grișul, amestecând încontinuu.
Griș cu lapte și dulceață, rețetă. Desertul copilăriei! Fierbeți aproximativ 5-7 minute, până se îngroașă. Asigurați-vă că vă amestecați tot timpul.
Griș cu lapte și dulceață, rețetă. Desertul copilăriei! Lăsați să se răcească și apoi transferați la frigider timp de 2-3 ore, apoi întoarceți bolurile peste două farfurii și decorați cu dulceață de afine și fructe.
Vezi și: Cea mai bună mămăliguță cu brânză și smântână. Cum o prepari
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu