Groaza din junglă: O mamă dispărută, găsită moartă în stomacul unui piton gigantic

Sursa: Freepik
Sursa: Freepik

O femeie a fost găsită moartă în stomacul unui piton reticulat uriaș, în centrul Indoneziei. Tragedia marchează cel puțin al cincilea caz, din 2017 încoace, în care o persoană este ucisă de un piton în această țară.

Farida, în vârstă de 45 de ani, mamă a patru copii, fusese dată dispărută joi seară din satul Kalempang, provincia Sulawesi de Sud. Soțul acesteia și locuitorii satului au pornit o operațiune de căutare după ce femeia nu s-a mai întors acasă, potrivit CBS News.

„Soțul ei a găsit bunurile Faridei, ceea ce l-a făcut să suspecteze ceva. Sătenii au început să caute în zonă și au văzut rapid un piton cu un abdomen umflat”, a declarat Suardi Rosi, înțeleptul satului.

„Au decis să taie stomacul pitonului. Imediat după ce au făcut asta, capul Faridei a devenit vizibil”. Femeia a fost găsită înghițită integral, îmbrăcată, în interiorul șarpelui.

Soțul Faridei, Noni, a spus că îi pare foarte rău că i-a permis soției sale să plece singură. „Dacă aș fi fost cu ea în acea zi, pitonul nu ar fi îndrăznit să o atingă”, a declarat el. „Nici nu-mi pot imagina suferința pe care a trebuit să o îndure. Îmi pare foarte rău pentru familia noastră”, a mai spus acesta.

Șerpi cu reputație agresivă

Pitonul reticulat este cel mai lung șarpe din lume, conform Muzeului Britanic de Istorie Naturală. Originar din Asia de Sud, poate crește până la peste 6 metri lungime.

Cel mai lung piton reticulat găsit vreodată în libertate a fost descoperit în 1912 și avea aproape 10 metri lungime - mai mult de jumătate din lungimea unei piste de bowling, depășind înălțimea unei girafe.

Grădina Zoologică Atlanta, care găzduiește pitoni reticulați, susține că acești șerpi „au o reputație de a fi agresivi”.

În Statele Unite ale Americii, acești șerpi sunt ocazional ținuți ca animale de companie. Anul trecut, un piton reticulat de 4 metri a fost găsit mort pe marginea drumului din Long Island, declanșând o căutare a proprietarului. În 2022, un piton reticulat de 5 metri, care a cutreierat un cartier din Texas timp de luni de zile, a fost în cele din urmă recuperat și returnat proprietarului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel