Gruia Stoica: Mi s-a spus că se vor transfera toți banii la GFR

gruia stoica dece
gruia stoica dece

Patronul Grupului Feroviar Român, Gruia Stoica, a declarat în emisiunea "La Vârf", difuzată de TVR 1, că în cursul zilei de joi va primi răspunsul juriștilor referitor la șansele pe care le are solicitărea unei ordonanțe președințiale care să permită actualul proces de privatizare a CFR Marfă. În aceeași emisiune a fost prezent și Ionel Blănculescu, consilier onorific al premierului Victor Ponta.

"Mâine aştept de la jurişti dacă avem şanse de câştig cu ordonanţă preşedinţială", a spus Stoica, precizând că va participa la privatizarea CFR Marfă ori de câte ori va fi scoasă compania la vânzare.

Gruia Stoica susține că hotărârea de guvern are un conținut diferit de cel al contractului semnat de compania sa cu statul român. "Conform contractului, eu nu am cum să pierd aceşti bani, pentru că mi-am îndeplinit toate condiţiile. Astăzi am avut o întâlnire de dimineaţă şi am aflat că ni se vor transfera toţi banii", a spus afaceristul. Acesta speră să recupereze suma de bani plătită în avans reprezentanților statului.

Ionel Blănculescu a spus că nu are importanță desecretizarea contractului, precizând că GFR își va primii banii înapoi.

"Este foarte clar că statul şi-a asumat primirea preţului la data îndeplinirii cumulative a mai multor condiţii. Statul şi-a asumat această greşeală, plăteşte banii înapoi. Primul ministru a ordonat astăzi un nou termen de un an de zile pentru o privatizare de succes", a declarat economistul. Din punctul său de vedere, consultanţii nu au reuşit să convingă vânzătorul că termenul de 60 de zile este nerealist. "E problema angajatorului acestor consultanţi", a completat el.

 Blănculescu a vorbit despre cum se poate evita un nou eșec al privatizării CFR Marfă. "Facem schimbările de la Ministerul Transporturilor, selectăm oameni noi în comisia de privatizare, îi trimitem la cursuri", a afirmat Blănculescu.

Potrivit dreptonline.ro, "ordonanţa preşedinţială este o procedură specială în temeiul căreia instanţa de judecată poate dispune măsuri vremelnice, în cazuri urgente, pentru:

 - păstrarea unui drept care s-ar păgubi prin întârziere;

- prevenirea unei pagube iminente şi care nu s-ar putea repara;

- înlăturarea piedicilor ce s-ar ivi cu prilejul unei executări"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


Copyright 2025 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro
pixel