Guillaume Dubois, CEO al Euronews, demis de Consiliul de Administrație al companiei

Imagine cu rol ilustrativ /Sursa foto: Artur Widak via Reuters Connect
Imagine cu rol ilustrativ /Sursa foto: Artur Widak via Reuters Connect

Postul de televiziune Euronews l-a demis pe directorul său general, Guillaume Dubois, care a ocupat această funcție timp de doi ani și jumătate. 

Postul de televiziune pan-european Euronews a anunțat demiterea directorului său general, Guillaume Dubois, cu efect imediat. Decizia a fost luată de Consiliul de Administrație al companiei, care are sediul la Bruxelles, vineri după-amiază, conform unei scrisori trimise de Dubois angajaților săi, scrisoare obținută de publicația Politico.

Guillaume Dubois, care a preluat funcția de CEO în iunie 2022, și-a exprimat regretul față de această decizie în mesajul său intern. El a subliniat că „munca depusă în ultimii doi ani și jumătate merita să fie continuată”, făcând referire la transformările majore prin care compania a trecut sub conducerea sa. Dubois a subliniat că schimbările au fost necesare din cauza „stării financiare dezastruoase” a Euronews.

În scrisoarea adresată angajaților, Dubois a menționat că, datorită angajamentului zilnic al echipei, rezultatele operaționale pentru anul fiscal 2024 vor fi cele mai bune pe care compania le-a înregistrat în ultimii zece ani. Unul dintre cele mai importante momente ale mandatului său a fost mutarea sediului companiei din Lyon, Franța, la Bruxelles, o decizie care a fost însoțită de disponibilizarea a aproape 200 de angajați în Franța.

„Nu uit eforturile depuse de fiecare dintre voi pentru a obține aceste rezultate și, mai ales, planul dureros de concedieri implementat la Lyon. După cum știți, am luat această decizie dificilă în numele redresării Euronews”, a scris Dubois în mesajul său.

Deși compania a înregistrat progrese semnificative sub conducerea sa, Dubois și-a exprimat regretul că nu va putea continua această transformare, menționând că proiectele pe care le-a demarat aveau nevoie de mai mult timp pentru a-și atinge potențialul maxim.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel