Guma de mestecat, ajutor în cazul arsurilor stomacale. Mai are și alte beneficii, spune Mihaela Bilic

guma de mestecat. FOTO: Freepik
guma de mestecat. FOTO: Freepik

Medicul Mihaela Bilic a vorbit despre beneficiile pe care le obțineți dacă folosiți guma de mestecat.

Potrivit medicului nutriționist, guma de mestecat poate ajuta mai mult decât în împrospătarea respirației, fiind eficientă și ca remediu pentru afecțiunile gastrice.

”Știați că guma de mestecat este un remediu împotriva arsurilor de stomac?

Inventată inițial pentru o respirație plăcut mirositoare, guma de mestecat s-a dovedit a fi de un real ajutor în caz de gastrită și reflux gastroesofagian.

Prin mestecat este stimulată producția de salivă ce are un pH alcalin, iar înghițirea succesivă a acesteia duce la diminuarea acidității gastrice. Tot înghițind repetat se imprimă o direcție clară în circulația sucurilor digestive, dinspre esofag/stomac spre intestin, nu invers!!

Un studiu publicat în 2005 în Journal of Dental Research confirmă faptul că a mesteca gumă fără zahăr într-un interval de 15-20 min după masă reduce refluxul gastroesofagian. Mai mult decât atât, guma de mestecat contribuie la neutralizarea acidității din cavitatea bucală și protejează smalțul dinților de eroziune, prevenind apariția cariilor.

Iar dacă sunteți stresați sau nervoși, tot guma de mestecat vă ajută să scăpați de încordare: prin mestecat scade sinteza de cortizol (hormonul stresului). Și decât să vă roadeți unghiile sau să dați iama prin pungile de chipsuri și biscuiți, mai bine gumă de mestecat.

O singură mențiune: evitați produsele mentolate, ele relaxează sfincterul esofagian și cresc riscul de reflux”, a scris Mihaela Bilic pe pagina sa de Facebook.

Citește și: Ce se întâmplă dacă înghiți guma de mestecat

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel